15/10/14

«Βολές» ΣΜΕΧΑ για το ΧΑ σε κυβέρνηση-αντιπολίτευση

Η σφοδρή πτώση των τελευταίων ημερών(και της σημερινής συνεδρίασης) φέρνουν την παρέμβαση του ΣΜΕΧΑ (Σύλλογος Μελών Χρηματιστηρίων) ο οποίος καλεί σε μια ευρύτερη συμφωνία κυβέρνηση και αντιπολίτευσης για τη διαπραγμάτευση του χρέους σε συνδυασμό με ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη.



Μάλιστα καλεί το πολιτικό σύστημα «να καταλάβει ότι χρειάζεται να έχουμε τις αγορές συμμάχους προς όφελός μας και όχι εναντίον μας. Η άγνοια λειτουργίας των αγορών είναι καταστροφική για την χώρα, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν».

Στην εν λόγω ανακοίνωση ο ΣΜΕΧΑ τονίζει πως με αυτά τα επιτόκια που διαμορφώνονται στην αγορά ομολόγων η χώρα δεν μπορεί να βγεί στις αγορές.

Σύμφωνα με το ΣΜΕΧΑ, οι αγορές αποτελούνται από τα χρήματα ασφαλιστικών ταμείων, μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών και συνταξιούχων. Όλοι αυτοί προσπαθούν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο.

«Ούτε εκβιάζονται ούτε εκβιάζουν. Αν βλέπουν καλές προϋποθέσεις αγοράζουν και επενδύουν. Αν βλέπουν αρνητικές προϋποθέσεις, ή αμφιβάλλουν λόγω οποιασδήποτε αβεβαιότητας (πολιτικής, οικονομικής), πωλούν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me