22/10/14

Φουρλής/Alert: Ώρα για τοποθετήσεις


Φουρλής/Alert: Ώρα για τοποθετήσεις
Η καθίζηση πολλών μετοχικών αξιών, από την απότομη πτώση του ΧΑ, λόγω των κυβερνητικών παλινωδιών με τα μνημόνια και το ΔΝΤ, έχει δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες τοποθετήσεων, μία εκ των οποίων εκτιμούμε ότι αποτελεί η περίπτωση του Φουρλή, για τον οποίο φαίνεται ότι έχουν προεξοφληθεί οι περισσότερες αρνητικές εξελίξεις.


Το «S&B», έχει αποδείξει ότι δεν λειτουργεί με κανενός είδους «περίεργα» κριτήρια (μεταξύ των οποίων και η εμπάθεια...), αλλά κινείται με βάση τα fundamentals και όχι με όσα κάθε φορά ισχυρίζονται ορισμένες διοικήσεις.

Σας είχαμε πει έγκαιρα στα 6 ευρώ, ιδίως όσοι είχατε τοποθετηθεί στα 2 ευρώ, ότι υπήρχαν λόγοι που έπρεπε να κατοχυρωθούν κέρδη, καθώς είχαν προεξοφληθεί, τα πιο πολλά από τα θετικά νέα της εταιρείας.

Τώρα, στα 3,6 ευρώ και με την κεφαλαιοποίηση στα 184 εκατ., ουσιαστικά έχει προεξοφλήσει και πάλι τα περισσότερα αρνητικά. Αν η συνολική αποτίμηση του mall της Βουλγαρίας, του logistics center στο Σχηματάρι και του ακινήτου στου Ρέντη, ανέρχεται σε 55 εκατ. ευρώ, όπως εκτιμούν με μικροδιαφορές η Alpha Χρηματιστηριακή, η Eurobank και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας, τότε ουσιαστικά αγοράζει κάποιος τα ΙΚΕΑ και τα Intersports, με 129 εκατ. ευρώ, σε τρέχουσες τιμές.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η μείωση της τιμής των καυσίμων, θα απελευθερώσει διαθέσιμα εισοδήματα των καταναλωτών και θα τα στρέψει προς την αγορά διαφόρων ειδών. 

Στροφή από την οποία αναμένει οφέλη και η αγορά επίπλου, καθώς στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο 0,4% του ΑΕΠ, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, που κινείται μεταξύ 0,90%-1%.

Στην περίπτωση της βελτίωσης των αποτελεσμάτων του Φουρλή, εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει και η εγκατάλειψη του ζημιογόνου τομέα χονδρικής εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, από την οποία θα απελευθερωθούν και ταμειακές ροές, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι και το New Look στη Ρουμανία θα πρέπει να κλείσει, καθώς δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εκτίμηση είναι ότι το 2014 θα είναι η τελευταία ζημιογόνος χρήση και ότι απ' αυτή του 2015, θα αρχίσει η εισηγμένη να εμφανίζει κέρδη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me