17/10/14

Άμεση χρηματοδότηση 735 έργων από το νέο ΕΣΠΑ

Διοχετεύεται ρευστότητα πολλών δισ. ευρώ στην οικονομία
Δημοσιεύθηκε: 17 Οκτωβρίου 2014, 06:08 , Τελευταία Ενημέρωση: 17/10/2014, 06:15

Έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση να προτάξει το συμφέρον του τόπου και της οικονομίας και όχι το στενό κομματικό της συμφέρον, όπως το αντιλαμβάνεται, απεύθυνε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας το βαρύ οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες.


Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε επίσης ότι είχε χθες ενημερωτική συνάντηση με τον υπεύθυνο Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη, για να ενημερωθεί η αντιπολίτευση από την κυβέρνηση για τις στοχεύσεις της μετά από δημόσια πρόσκληση του υπουργού.

Όπως ανακοινώθηκε, θα συνεχιστεί ο ρυθμός απορρόφησης κοινοτικών πόρων, χωρίς καμία διαδικασία ένταξης όπως συνήθως γίνεται και η οποία θα πήγαινε τα έργα για ένταξη στο 2016. Αυτό θα γίνει αμέσως, κυριολεκτικά από σήμερα το πρωί καθώς η εγκύκλιος υπογράφηκε χθες και θα δώσει στην ελληνική οικονομία μέχρι το τέλος του 2015 4,2 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σε περίπου 15 μέρες θα παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για το νέο ΕΣΠΑ. Όμως, σε ό,τι αφορά στα εμπροσθοβαρή έργα πρόκειται για 735 έργα που μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα ενώ επιπλέον, έχουν ξεκινήσει εμπροσθοβαρείς δράσεις και για την απασχόληση, ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας, ανέφερε ότι,«από το τέλος της προηγούμενης περιόδου 2007- 2013, αφενός έχουμε φτάσει στο 84,5% και έχουμε να δαπανήσουμε και θα τα δαπανήσουμε όλα μέχρι το τέλος του 2015, γύρω στα 4,5 δισ. ευρώ. Αφετέρου έχουμε 2,9 δισ. ευρώ από phasing, δηλαδή από έργα που συνεχίζονται κατά φάσεις. Αυτό δηλαδή συνολικά δίνει 12 δισ. ευρώ ρευστότητα στην ελληνική οικονομία μέσα σε 14 μήνες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me