8/10/14

ΔΕΗ: Αύξηση κερδών 53 τοις εκατό ετησίως έως το 2018 βλέπει η Goldman Sachs


Την αύξηση των κερδών ανά μετοχή της  ΔΕΗ κατά 53% ετησίως, κατά μέσο όρο, έως το 2018 (53% ΕPS CAGR 14E-18E) προβλέπει η Goldman Sachs σε έκθεσή της μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα και τα ραντεβού με στελέχη της τρόικας, της ΡΑΕ, της ελληνικής κυβέρνησης και της ΔEΗ.

Το αίτημα της τρόικας για αύξηση του ανταγωνισμού στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας και πώλησης της "μικρής ΔΕΗ" θα οδηγήσει σε βελτίωση της κερδοφορίας του τομέα χονδρικής, τονίζει ο οίκος. 

Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας, με διάθεση μονάδων της ΔEΗ στον ανταγωνισμό συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για την τρόικα, σημειώνει η GS.

Παράλληλα, η GS επισημαίνει ότι παρά την αφαίρεση του φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ η επιχείρηση βλέπει αύξηση των προβλέψεων για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 450 εκατ. ευρώ το 2014 από 366 εκατ. ευρώ το 2013.

Ακόμη, η επιχείρηση απέκλεισε το ενδεχόμενο διανομής μερίσματος λόγω της πώλησης του ΑΔΜΗΕ, λόγω σχετικής ρήτρας που υπάρχει σε ομολογιακές εκδόσεις της.Σημειώνεται ότι ο οίκος διατηρεί σύσταση "buy" για τη μετοχή της επιχείρησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me