10/10/14

Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

sofokleousin.gr
Οι επιπτώσεις από τον ιό Έμπολα, η αναταραχή στο Χονγκ Κονγκ, οι συγκρούσεις στην Τουρκία, τα απογοητευτικά στοιχεία από τη γερμανική οικονομία και η αποκάλυψη του νέου Tesla D μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διευθνών ΜΜΕ.

1. O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο ιός Έμπολα έχει «εισβάλει» πλέον και στις πρωτεύουσες των πιο πληγέντων χωρών δηλαδή της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε.



2. Σε κλοιό διαδηλώσεων και πάλι το Χονγκ Κονγκ καθώς το Πεκίνο κύρωσε τις συνομιλίες που ήταν να λάβουν χώρα σήμερα με εκπροσώπους των διαδηλωτών.

3. Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε το νέο Tesla D. To νέο μοντέλο S Sedan με κίνηση στους τέσσερις τροχούς έχει επιπλέον εφαρμογές αυτόματου πιλότου, καθώς το αυτοκίνητο θα μπορεί να διαβάζει τα όρια ταχύτητας και θα μπορεί να αυξομειώνει την ταχύτητα του οχήματος.

4. Εκτός ελέγχου μοιάζει πλέον η κατάσταση στην Τουρκία με τους Κούρδους να συγκρούονται ανοιχτά σε όλες τις μεγάλες πόλεις με δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας και το στρατό. Οι διαδηλώσεις έχουν πάρει σε πολλές πόλεις τη μορφή αντάρτικου πόλης με ένοπλες συγκρούσεις και εκατοντάδες τραυματίες. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 41, με τον αριθμό ωστόσο να μην έχει αποσαφηνιστεί με ακρίβεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, οι τραυματίες, κυρίως από την πλευρά των Κούρδων διαδηλωτών, ξεπερνούν τους 1.000, ενώ οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε πάνω από 4.000 συλλήψεις.

5. Τα απογοητευτικά στοιχεί από το μέτωπο της μακροοικονομίας για τη Γερμανία αυξάνουν τις πιθανότητες η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να εισέλθει σε ύφεση.

6. Απών από τις επίσημες εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος ήταν ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, τροφοδοτώντας τις φήμες για την τύχη του, καθώς έχει να εμφανιστεί δημόσια περισσότερο από ένα μήνα.

7. αμερικανός επιβάτης απομακρύνθηκε από αεροπλάνο μετά από καταγγελίες ότι φώναζε στους συνεπιβάτες του «την πατήσατε έχω προσβληθεί από το ιό Έμπολα».

8. Ανακοινώνονται σήμερα οι νικητές του Νόμπελ Ειρήνης. Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο Πάπας, ο Εντουαρντ Σνόουντεν και η αφγανή Μαλάλα Γιουσαφάι.

9. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Ichan έστειλε ανοιχτή επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple ζητώντας του να αυξήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, καθώς εκτιμά ότι η τιμή της μετοχής αναμένεται να αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

10. Το βρετανικό αντι-μεταναστευτικό και αντι-ευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του έδρα στο βρετανικό κοινοβούλιο σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας που διεξήχθησαν στην παραθαλάσσια πόλη του Κλάκτον Ον Σι της ανατολικής Αγγλίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me