10/9/14

OI ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΕΙΧΟΣ 900 ΧΛΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ!

Η Σαουδική Αραβία "βλέπει" απειλές και κάνει τα σύνορά της απροσπέλαστα υψώνοντας ένα τείχος κατά των ισλαμιστών στα βόρεια σύνορά της.

Μπορεί το Ριάντ να φοβάται ιρανική διείσδυση, κυρίως όμως ανησυχεί για τον "υπ'΄αριθμόν 1 εχθρό" του Αραβικού Κόσμου, τους φανατικούς ισλαμιστές που κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε Συρία και Ιράκ κι ονειρεύονται την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου.

Σύμφωνα με τη γαλλικό περιοδικό "L' Express", η Σαουδική Αραβία ολοκλήρωσε την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου τείχους κατά των ισλαμιστών, μήκους 900 χιλιομέτρων, το οποίο είναι φτιαγμένο από σύρμα και μπετόν με ραντάρ, αισθητήρες και κάμερες προηγμένης τεχνολογίας.

Η κυβέρνηση του Ριάντ φοβάται επιθέσεις από παρακλάδια της Αλ Κάιντα γι΄αυτό και το αντι-ισλαμικό τείχος στα βόρεια σύνορά της είναι η πρώτη φάση ενός ευρύτερου σχεδίου των σαουδαραβικών αρχών με στόχο να περιφράξουν τα σύνορά τους μ΄ένα τείχος, μήκους εννέα χιλιάδων χιλιομέτρων. Ο Βασιλιάς Αμπντάλα, ο οποίος εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή το αντιισλαμικό τείχος που θα θωρακίζει τα σύνορα της χώρας από έξωθεν απειλές, δήλωσε ότι η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006.

Το γαλλικό περιοδικό που επικαλείται επίσημες πηγές στο Ριάντ αναφέρει ότι, το τείχος κατά των ισλαμιστών φρουρούν συνολικά 3.397 στρατιώτες, ενώ είναι τοποθετημένα σ΄αυτό 50 ραντάρ κι ένα δίκτυο 1.450 χιλιομέτρων οπτικών ινών. Την κατασκευή του αντι-ισλαμικού τείχους ανέλαβε η κατασκευάστρια εταιρεία του Εurofighter, EADS. Για την κατασκευή ολόκληρου του φράχτη που θα προστατεύει τη χώρα του Βασιλιά Αμπντάλα από εξωτερικούς παράγοντες, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα βάλει γερά το χέρι στην τσέπη δαπανώντας συνολικά το ποσό των 2,.2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ετοιμάζεται να παρουσιάσει αύριο το σχέδιο της Ουάσινγκτον κατά των τζιχαντιστών, παραμονή της θλιβερής επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά της, η εφημερίδα "Wall Street Journal", επικαλούμενη αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης δίχως όμως να τους κατονομάσει, αναφέρει ότι η εξάλειψη των τζιχαντιστών μπορεί να πάρει χρόνια...
Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me