3/9/14

JPMorgan/Eurobank: Οι πιθανές ανάγκες νέων κεφαλαίων, λόγω stress tests της ΕΚΤ


JPMorgan/Eurobank: Οι πιθανές ανάγκες νέων κεφαλαίων, λόγω stress tests της ΕΚΤ
Απρόσμενη και δυσμενής η χθεσινή ανάλυση της JPMorgan, στο report της για τα stress tests της ΕΚΤ και τις πιθανές ανάγκες εύρεσης νέων κεφαλαίων για την Eurobank, θέτει σημαντικά ζητήματα για τους μετόχους της, αν πράγματι επιβεβαιωθεί ο ξένος οίκος στις προβλέψεις του.

Όπως αναφέρεται στην ανάλυσή της JPMorgan, βάσει της Βασιλείας III και του core tier 1 fully loaded, βλέπει ότι η Eurobank θα έχει κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 890 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πιάσει το μίνιμουμ του 5,5%.

Και αυτό, υπολογίζοντας στο «ταμείο» και τα 950 εκατ. των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου. Αν η τράπεζα τις αποπληρώσει, τότε οι κεφαλαιακές της ανάγκες θα αυξηθούν σε 1,84 δισ. ευρώ!

Η εξέλιξη αυτή, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι άκρως αρνητική και αυτό γιατί, πέραν όλων των άλλων, το γεγονός θα έχει αρνητική επίδραση και στην τιμή της αύξησης και φυσικά και στην τιμή της μετοχής.



Όταν η μετοχή της Eurobank, έπαιζε μεταξύ 0,70 - 0,60 σεντς, η αύξηση έγινε τελικά στα 0,31. Τώρα, για να αντλήσει η τράπεζα 890+950 εκατ. ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση, εκτιμάται ότι η αύξηση θα γίνει στα 0,25 σεντς!

Όσο για τον αριθμό των μετοχών, στην προκειμένη περίπτωση και πάντα υπό την αίρεση ότι θα επαληθευτεί η JPMorgan, θα εκδοθούν 7.360.000.000 νέες μετοχές και συνολικά θα ανέρχονται σε 22.067.000.000 τίτλους.

http://www.sportandbusiness.gr/markets

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me