4/9/14

Ftse and comments 60 minutes chart .. Δια χειρός DRAGHI...


Toυ Ηλία Ζαχαράκη της  FAST Finance ΑΕΠΕΥ

Μεταξύ άλλων περί F25, MYTIΛ, ΕUROΒΑΝΚ και EXAE
 

FTASE 25 Intraday 
LONG  from 381 stop 372
Support 382, 380, 379, 377    
Resist, 386, 388, 390,392
Daily spot long stop 360

Με τον Mario Draghi να ανακοινώνει ότι ξεκινάει και επίσημα πλέον το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εν μέσω περαιτέρω μείωσης του βασικού επιτοκίου στο 0.05%, οι χρηματαγορές τιμώρησαν την ισοτιμία του EUR/USD, συνεχίζοντας τις ευρείες πωλήσεις (υπενθυμίζουμε ότι το ευρώ ήταν καθοδικό αρκετές μέρες πριν την σημερινή ανακοίνωση).



Ο πρόεδρος της ΕΚΤ επέμεινε στον πληθωριστικό στόχο του 2%, ως αδυναμία των μέχρι πρότινος μέτρων να ισορροπήσει σε ανεκτά για την οικονομική ανάπτυξη επίπεδα. Προφανώς, το τρέχον 0.4% δεν αρκεί, αν λάβουμε υπόψη ότι ένα μεγάλο μέρος των μελών ΕΕ τρέχουν αντιπληθωριστικά, έπειτα και από τις όποιες προσπάθειες στα δημοσιονομικά, ήρθε η ώρα πλέον να ακολουθήσει το σχέδιο Β.


Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πλήρη ποσοτική χαλάρωση μέσω αγοράς καλυμμένων ομολόγων (denominated covered) και ABS, φυσικά στην εγχώρια ισοτιμία. Παράλληλα, τα επιτόκια θα παραμείνουν σε μηδενικά επίπεδα, μειούμενα και σήμερα στο 0.05% (ιστορικό χαμηλό).


Να τονισθεί δε ότι το επιτόκιο καταθέσεων είναι αρνητικό πλέον (-0.2%), κάτι που θεωρητικά απαγορεύει τις τράπεζες σε αποθεματοποίηση (αφού κοστίζει). Οι κινήσεις αυτές, στο σύνολό τους, επιβραβεύουν τις επενδύσεις, καθώς η αποταμιευτική δραστηριότητα κρίνεται μάλλον ασύμφορη, και σε συνδυασμό με την σχετική σταθεροποίηση των δημοσιονομικών στο σύνολο των χωρών-μελών, η πλάστιγγα γέρνει προς αναζήτηση ευκαιριών, με αξιοπρεπείς αποδόσεις.

Οι χρηματαγορές έδειξαν αρχικά ιδιαίτερη συμπάθεια στην κίνηση του Draghi, σηκώνοντας κι άλλο την ζήτηση, ενώ κρίνεται απαραίτητη η ανάλυση επί μέρους ομολογιών ώστε να φανεί το εύρος της πιθανής -θετικής- στρέβλωσης που θα υποστεί μοιραία η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.


Στον ελληνικό μικρόκοσμο, η ..μάλλον όχι και τόσο αποτελεσματική μας αγορά, πήρε λίγο χαλαρά την προσέγγιση του προέδρου της EKT, με το μάτι του κυκλώνα να σημαδεύει τις τράπεζες, καθώς δεδομένης της έκθεσής τους σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα, η συγκυρία ενδέχεται να επηρεάσει θετικά την μελλοντική τους αποτίμηση.

Το όλο και χαμηλότερο βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ ευνοεί νέες εκδόσεις ομολόγων (καθώς το κόστος δανεισμού χαμηλώνει), ενώ εν γένει η υποτίμηση του ευρωπαϊκού νομίσματος ευνοεί τις Ξ.Α.Ε, με την Ελλάδα να παραμένει επενδυτικός στόχος, και μην ξεχνάμε ότι επίκειται ευρεία διάρθρωση χρέους (σύμφωνα με τα ειλημμένα)... Όλα αυτά, βέβαια, με την πολιτική μας να πρέπει να συμβάλλει θετικά, ή έστω να απέχει από την παρέα..

Η αγορά μας τώρα πλήρωσε την πολύ σημαντική στήριξη του 372 δίνοντας αντίδραση που εκτονώθηκε σε κίνηση με τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη. Η διάσπαση του 379 έδωσε την αφορμή στους αγοραστές με την αγορά να κλείνει στα παλαιά της υψηλά. Ο τραπεζικός είχε και την μερίδα του λέοντος στην κίνηση μιας και είναι και ο πιο ωφελημένος ενώ το σύνολο της αγοράς είχε ικανοποιητικά κέρδη. Ο f25 εκτός από το ημερήσιο πλέον και στο Intraday είναι Long με το stop στην παρούσα στο 372 και το 379 κύρια στήριξη ενώ κατοχύρωση του 385 μπορεί να μας φέρει σε πρώτη φάση στο 392.


Στα πολύ θετικά το κλείσιμο του ΜΥΤΙΛ που χτες σχολιάσαμε παρέα με την Eurobank μιας και πλέον κάνει προσπάθεια για έξοδο από ένα μακρόμηνο σχηματισμό που μπορεί να μας δώσει πολύ μεγάλη κίνηση και momentum. Η eurobank με τα μεγαλύτερα κέρδη στον τραπεζικό θέλει να δοκιμάσει το πολύ σημαντικό 3650 επίπεδο που κατοχύρωση μπορεί να κάνει την διαφορά. 

Αντίστοιχα μπορούμε να δούμε στα γραφήματα της Κυριακής τι μπορεί να συμβεί στους τίτλους που παρακολουθούμε. Το ΕΧΑΕ άλλη μία μέρα με σημαντικό όγκο αλλά και κέρδη δείχνει ότι μπορεί να δώσει μία καλύτερη κίνηση. Από την περιφέρεια αξιοπρόσεκτο το διαμάντι του ΚΡΙ με διάσπαση του 185 και κέρδη 11% δείχνει να έχει ενδιαφέρον με το 185 πλέον να γίνεται στήριξη.


f2560.png

FTASE 25 Intraday 
LONG  from 381 stop 372
Support 382, 380, 379, 377    
Resist, 386, 388, 390,392
Daily spot long stop 360

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me