3/9/14

Σημίτης κατά Παπανδρέου: Μην ξεχνάμε τι κόστισε στη χώρα μας το "λεφτά υπάρχουν"

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014


Στην ομιλία του ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σημείωσε ότι πριν ένα χρόνο, στα προηγούμενα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, «είχαμε διαπιστώσει ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες» και αναφέρθηκε στην προχθεσινή εκδήλωση με αιχμηρό τρόπο λέγοντας ότι κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδεικνύουν με υπερηφάνεια την μικρόνοιά τους.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Θυμίζουμε τα ξερά φύλλα που στροβιλίζει αδιάκοπα ο αέρας στην αυλή της πολιτικής».

«Ας θυμηθούμε τι κόστισε στη χώρα η διαβεβαίωση ότι “λεφτά υπάρχουν”» είπε ο Κώστας Σημίτης και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να «δείξουμε ότι δεν είμαστε ένα καραβάνι παλαιοπολιτικών που αναζητούμε μια νέα όαση γιατί μας έδιωξαν από εκείνη που κατείχαμε» και τόνισε την ανάγκη νέων προσώπων.

«Η κρίση δεν ήρθε από το πουθενά. Ήρθε και από αλόγιστους διορισμούς και από χαριστικές επιδοτήσεις, από το πελατειακό κράτος, τον παραγοντισμό και τον συντεχνιασμό, από την αδιαφορία για το διεθνές περιβάλλον της χώρας και τις υποχρεώσεις της» τόνισε ο κ.Σημίτης και υποστήριξε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ειλικρίνεια, σοβαρότητα, δουλειά με σχέδια, προοπτικές, θέληση για αλλαγή. Αλλιώς θα είμαστε θύματα των ασυνειδήτων υποσχεσιολόγων, μόνιμοι πελάτες των ειδικών ταμείων αντιμετώπισης των κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με ευρωπαίους επόπτες πάνω από το κεφάλι μας. Και θα συνεχίζουμε να ζούμε με ανόητες ελπίδες και χωρίς τέλος υποσχέσεις με μόνιμη δυσαρέσκεια για το κακό μας χάλι».

Ο Κώστας Σημίτης από το βήμα του περιστυλίου μίλησε για την αναθεώρηση του Συντάγματος που την χαρακτήρισε « μια σκιαμαχία». Τα προβλήματά μας είναι αλλού και αρνούμαστε να τα δούμε, τόνισε. Κι έφερε ως παράδειγμα το πρόστιμο που μας επέβαλε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καταβολή παράνομης αγροτικής επιδότησης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2007-2008, την οποία όπως είπε «το ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκε σιωπηρά για να μην εκτεθεί ως αντιλαϊκό».

«Η τρόικα είναι μια μορφή ελέγχου που περιορίζει την αυτονομία μας» παραδέχτηκε ο κ.Σημίτης . «Αλλά και αν φύγει, που καλό θα ήταν να φύγει, θα υπάρχουν άλλοι πολλοί έλεγχοι που έχουν θεσπιστεί για τις χώρες της Ευρωζώνης και περιορίζουν την αυτονομία τους ακόμη και αν δεν έχουν υπερβολικά χρέη. Η θρυλούμενη ανάκτηση της δυνατότητάς μας να αποφασίζουμε εμείς και μόνοι μας για όλα τα προβλήματά μας δεν πρόκειται να υπάρξει. Ο προϋπολογισμός της χώρας θα συνεχίζει να εγκρίνεται από την Ένωση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me