11/9/14

«Μίλησε» η καρδιά των πρωταθλητών Ευρώπης!






Συντάκτης : Pamesports.gr
Με τους Ρούντι Γκομπέρτ, Τόμας Ερτέλ να κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους, αλλά και καταπληκτική άμυνα, η Γαλλία νίκησε μέσα στην Μαδρίτη την Ισπανία (65-52) και την πέταξε έξω από την τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διοργανώνει!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης απέδειξαν ότι ο τίτλος που κατέκτησαν πέρυσι στην Σλοβενία μόνο τυχαίος δεν είναι και δεν οφείλεται αποκλειστικά στον σπουδαίο Τόνι Πάρκερ. Νίκησαν την Ισπανία, όπως και πέρυσι στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, και προκρίθηκαν στους «τέσσερις» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στον ημιτελικό στην Μαδρίτη την προσεχή Παρασκευή (12/9) θα αντιμετωπίσουν την Σερβία.

Οι Ισπανοί άρχισαν την διοργάνωση με ευρείες νίκες μπροστά στο κοινό τους και μεγάλες φιλοδοξίες να επαναλάβουν τον θρίαμβο του 2006, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε καν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου σε μια από τις θεωρητικά μεγάλες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.

Στην πράξη, ωστόσο, οι «τρικολόρ» επικράτησαν κατά κράτος. Με την εξαιρετική άμυνα τους με δυναμικές εξόδους στο πικ εν ρολ εξουδετέρωσαν την επίθεση των «Φούριας Ρόχας» και τους περιόρισαν μόλις στους 52 πόντους. Ο Γκομπέρτ, που κάνει ντεμπούτο με την Εθνική Γαλλίας σε μεγάλη διοργάνωση κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες και δεν επέτρεπε σε κανέναν Ισπανό να πλησιάσει στο καλάθι των «τρικολόρ».

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για την νίκη της Γαλλίας ήταν τα 8 παραπάνω και 16 συνολικά επιθετικά ριμπάουντ, που πήραν από τους Ισπανούς και τους έδωσαν την ευκαιρία να πετύχουν πόντους από δεύτερες επιθέσεις, αλλά και απαγόρευσαν στους Ισπανούς να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να ανεβάσουν τον ρυθμό του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-28, 42-43, 65-52.

ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Ερτέλ 13, Μπατούμ 9, Ντιό 4, Λοβέρν 4 (10 ριμπ.), Τζάκσον, Φουρνιέ 4, Πιετρούς 2, Γκομπέρ 5 (13 ριμπ.), Ντιαό 15, Ζελαμπάλ 9.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ορένγκα)Π. Γκασόλ 17 (8 ριμπ.), Ρούντι 6, Ροντρίγκεθ, Ναβάρο 10, Καλντερόν 5, Ρούμπιο 4, Γιούλ 5, Μ. Γκασόλ 3, Ιμπάκα 2.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me