10/9/14

Μεγάλη αύξηση της χρήσης ναρκωτικών από πιλότους!

  ΚόσμοςPROTOTHEMA

Ερευνα Χρύσανθος Βαμβακούσης10/09/201413:42

Οι περισσότεροι πιλότοι που έχουν ευθύνη για αεροπορικά δυστυχήματα βρίσκονται θετικοί στον έλεγχο για χρήση ναρκωτικών ουσιών σύμφωνα με την τοξικολογική ανάλυση που έγινε από το National Transportation Safety Board.

 
Ερευνα που είδε χθες το φως της δημοσιότητα δείχνει μεγάλη αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από πιλότους που ενεπλάκησαν σε αεροπορικά δυστυχήματα τις δυο τελευταίες δεκαετίες

Οι περισσότεροι πιλότοι που έχουν ευθύνη για αεροπορικά δυστυχήματα βρίσκονται θετικοί στον έλεγχο για χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με την τοξικολογική ανάλυση που πάει πίσω 20 χρόνια και έγινε από το National Transportation Safety Board.

Σύμφωνα με την αναφορά, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες, το 1990 μόλις το 9,6 των πιλότων υπεύθυνων για αεροπορικά δυστυχήματα βρέθηκε θετικό για χρήση τουλάχιστον μιας ναρκωτικής ουσίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2012 ήταν 39%. Το ποσοστό ανάμειξης ναρκωτικών ουσιών, επίσης ανέβηκε κατακόρυφα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τους αριθμούς των τοξικολογικών εξετάσεων από 6.700 πιλότους που σκοτώθηκαν σε αεροπορικά δυστυχήματα από το 1990 μέχρι το 2012. Η έρευνα εξέτασε τη χρήση τόσο νόμιμων όσο και παράνομων ναρκωτικών και διαπίστωσε αύξηση και στις δύο κατηγορίες. Το αλκοόλ δεν υπολογίστηκε στην έρευνα.

Το πιο συνηθισμένο ναρκωτικό που μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες είναι η diphenhydramine, ένα ηρεμιστικό, αντισταμινικό που χρησιμοποιείται στο κρυολόγημα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Λίγοι είναι οι πιλότοι που βρέθηκαν θετικοί σε παράνομες ουσίες, αλλά το ποσοστό των πιλότων που ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικοί για χρήση μαριχουάνας αυξήθηκε κατά πολύ τα τελευταία 10 χρόνια.

Επειδή η συντριπτική πλειονότητα των αεροπορικών δυστυχημάτων αφορούν μη εμπορικές πτήσεις, περισσότερο απ' το 90% των πιλότων ήταν ιδιωτικοί πιλότοι και όχι επαγγελματίες χειριστές αερομεταφορέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me