4/9/14

Πάση θυσία να αποφευχθούν οι εκλογές, το μήνυμα του Μπουτάρη

Πάση θυσία να αποφευχθούν οι εκλογές, το μήνυμα του Μπουτάρη


Ο Μπουτάρης για Τσίπρα - κάλπες
Ισως και σύντομα, ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να κυβερνήσει, εκτιμά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και κληθείς να σχολιάσει αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «ο Τσίπρας κάποια στιγμή θα κυβερνήσει και ίσως να είναι και πολύ σύντομα».

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι δεν συμφέρει τη χώρα να γίνουν εκλογές, καθώς αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή είναι η σταθερότητα και προς τούτο σημείωσε ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ότι η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει πλειοψηφία, υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν οι εκλογές, τουλάχιστον για τον επόμενο έναν με ενάμιση χρόνο».

Το καλό επιτελείο και η εξουσία...

Επιπροσθέτως όταν ερωτάται αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο Γ. Μπουτάρης δεν μασάει τα λόγια του. «Ο κυβερνήτης εάν δεν έχει καλό επιτελείο, δεν είναι ποτέ έτοιμος. Ορισμένα από αυτά που λέει ο Τσίπρας μου αρέσουν. Από την άλλη, πολλές από τις προτάσεις του ανήκουν στο παρελθόν, άλλες πάλι είναι ανέφικτες. Επιπλέον μέσα στο κόμμα του υπάρχουν τάσεις μεταξύ τους αλληλοσυγκρουόμενες. Βεβαίως αυτές οι εσωτερικές αντιθέσεις θα αμβλυνθούν εάν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Διότι η εξουσία είναι εξαιρετικά συγκολλητική ουσία».

Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή

Αναφορικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, διαφώνησε με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά προσφυγή στις κάλπες και τόνισε ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόσωπο διεθνούς ακτινοβολίας, εκτός του χώρου της πολιτικής. Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω προτείνοντας τον καθηγητή Κοινωνιολογίας Νίκο Μουζέλη ή τον ιστορικό, πανεπιστημιακό Αντώνη Λιάκο. Οσο για τον εαυτό του, ξεκαθαρίζει ότι «η μεγαλύτερη προσφορά που μπορώ να έχω σε αυτόν τον τόπο, είναι να είμαι καλός δήμαρχος» και επανέλαβε ότι θα μείνει στη θέση του μέχρι το τέλος.

Οι εκπλήξεις του Ποταμιού

Από έκπληξη σε έκπληξη μας πηγαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Χθες επισκέφθηκε το υπουργείο Υποδομών και ενημερώθηκε από τον υπουργό Μιχ. Χρυσοχοΐδη για την ευρύτατη γκάμα των θεμάτων του υπουργείου, από την επέκταση του μετρό, τα νέα συστήματα ελέγχου εισόδου στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το σιδηροδρομικό δίκτυο, μέχρι και τις υποδομές για δωρεάν Wi-Fi. Η έκπληξη ήταν ότι τον Στ. Θεοδωράκη συνόδευε η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Καρχιλάκη, η οποία προορίζεται, όπως μαθαίνουμε, για νέα εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος.

Οδηγία από τον Σαμαρά για ΔΕΘ και... εξορμήσεις

Να ξεχάσουν τις εξορμήσεις και τα νυχτοπερπατήματα στη Θεσσαλονίκη που άλλοτε αποτελούσαν μέρος (ίσως το πιο δημοφιλές) των εγκαινίων της ΔΕΘ, προειδοποίησε τα κυβερνητικά στελέχη ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Από το Μέγαρο Μαξίμου έχει δοθεί ήδη αυστηρή εντολή να μη μετακινηθεί κανένας γενικός γραμματέας στη Θεσσαλονίκη, ενώ όσα κυβερνητικά στελέχη συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό για τα εγκαίνια της ΔΕΘ το επόμενο Σάββατο, οφείλουν να επιστρέψουν αυθημερόν στην Αθήνα. Πού είναι οι εποχές που στέναζαν τα Λαδάδικα και οι «Πύλες Αξιού»...

Απόβαση στο... Νιούπορτ

Κατά... ομάδες θα μετακινηθεί στο Νιούπορτ της Ουαλίας η ελληνική αντιπροσωπεία που με επικεφαλής τον Α. Σαμαρά θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Οι διπλωμάτες και οι σύμβουλοι θα ξεκινήσουν με το κυβερνητικό αεροσκάφος (αυτό του οποίου επισκευάστηκε το ραγισμένο τζάμι) σήμερα το απόγευμα, με κατεύθυνση τις Βρυξέλλες, όπου θα προστεθεί στους επιβάτες ο υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος που σήμερα έχει «συνέντευξη» με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ για το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει στη νέα Κομισιόν. Ο Ευ. Βενιζέλος, που απόψε έχει την εκδήλωση στο Ζάππειο, θα συνταξιδεύσει αύριο με τον πρωθυπουργό με το έτερο κυβερνητικό αεροσκάφος, όπου εν πτήσει για την Ουαλία θα έχουν αρκετή ώρα για μια ακόμη σύσκεψη, όχι φυσικά για το ΝΑΤΟ...

Η ποινικοποίηση του «συνωστισμού»

Διαφωνίες με τις αλλαγές που έγιναν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, η οποία έσπευσε να σχολιάσει στο Twitter: «Το αντιρατσιστικό που συζητείται στη Βουλή είναι τρομοκρατικό. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από τους ρατσιστές είναι οι ιστορικοί». Προφανώς και έχει λόγους να διαφωνεί η κ. Ρεπούση, καθώς άντε να πείσει τα δικαστήρια ότι ο χαρακτηρισμός «συνωστισμός» στην προκυμαία της Σμύρνης δεν προσβάλλει τις αναγνωρισμένες γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής...

Η ενόχληση της Aγκυρας

Εκτός των διαφωνιών που υπάρχουν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από ιστορικούς και όσους υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις που αφορούν την άρνηση των γενοκτονιών, η επόμενη αντίδραση αναμένεται να έρθει από την Τουρκία. Hδη η τουρκική πρεσβεία χθες αναζητούσε το κείμενο του νομοσχεδίου ώστε να ετοιμάσει τα διαβήματά της, που μάλλον θα είναι έντονα αν θυμηθούμε την κρίση που είχε προκληθεί στις σχέσεις της με τη Γαλλία και την Ελβετία, όταν είχε νομοθετηθεί η ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων... Ασχέτως νομοσχεδίου πάντως, η Τουρκία θα ήταν προτιμότερο να προσπαθήσει να συμφιλιωθεί και με τις μαύρες στιγμές της Ιστορίας της...

Αρτα στο τετράγωνο!

Περιχαρής, όπως ήταν φυσικό, ο βουλευτής Αρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος αποδέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να ορκιστεί υφυπουργός Παιδείας στη θέση του παραιτηθέντος Κ. Κουκοδήμου. Η επιλογή του πάντως είχε και λογική... σφήνας, καθώς μόλις πριν από δεκαπέντε ημέρες ορίστηκε γενικός γραμματέας διά βίου μάθησης ο πολιτικός φίλος του Α. Λοβέρδου και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνης. Η λεπτομέρεια: και ο κ. Τσιρώνης πολιτεύεται στην Αρτα.

Λυκούδης: Αριστερά που σκέφτεται

Τον δρόμο χωρίς επιστροφή έχει πάρει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης και αυτό επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς επανέλαβε την απόφασή του να μη μετάσχει στο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ στις αρχές Οκτωβρίου. «Η ΔΗΜΑΡ έχει πάρει έναν δρόμο που δεν οδηγεί κάπου... Πιστεύω στην Αριστερά που σκέφτεται πριν μιλήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Σπ. Λυκούδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε δικές του κινήσεις. Ετσι, όλα δείχνουν ότι μετά το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ μάλλον θα ανεξαρτηποιηθεί.

http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=23141

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me