3/9/14

Aegean: Ελκυστική η μετοχή, τονίζει η Eurobank

Η Aegean αναμένεται να παράγει σωρευτικά έως το 2016 ελεύθερες ταμειακές ροές άνω των 200 εκατ. ευρώ, ήτοι το 50% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησής της, σημειώνει η χρηματιστηριακή για την Aegean. Στα 9,2 ευρώ ο στόχος.

Μετά τα ισχυρά αποτελέσματα του α΄τριμήνου, η ΑΡΑΙΓ ανακοίνωσε ακόμη ισχυρότερα για το β΄τρίμηνο, σημειώνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 9,2 ευρώ και σύσταση "buy" για τη μετοχή.


Η χρηματιστηριακή αυξάνει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους, αυξάνοντας την πρόβλεψη για τα EBITDAR της εταιρίας κατά 2%.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι προοπτικές της εταιρίας είναι θετικές, παρά τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις λόγω Ρωσίας, ενώ σε αυτή τη φάση, η πίεση στα περιθώρια λόγω ανταγωνισμού δείχνει διαχειρίσιμη.

Οι συνεργίες και οι προσπάθειες περιορισμού κόστους θα βοηθήσουν την ΑΡΑΙΓ  να διατηρήσει περιθώριο EBITDA άνω του 9%, υπογραμμίζει.

Η ΑΡΑΙΓ αναμένεται να παράγει σωρευτικά έως το 2016 ελεύθερες ταμειακές ροές άνω των 200 εκατ. ευρώ, ήτοι το 50% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησής της, σημειώνει.

Τέλος, σημειώνει ότι η τρέχουσα αποτίμηση της εταιρίας δείχνει ελκυστική, καθώς η εκτιμώμενη απόδοση της μετοχής έως την τιμή-στόχο, στο 41,8%, συνδυάζεται με την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση, της τάξεως του 9,4%.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me