3/9/14

Το όραμα για την Ελλάδα του 2021 θα παρουσιάσει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ



http://www.antinews.gr/

Το 2021 έχει ένα ιδιαίτερο πολιτικό και εθνικό συμβολισμό, αφού θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, η οποία θα προσπαθήσει μέσω της ανάπτυξης να επιστρέψει σε επίπεδα ευημερίας προ κρίσης.

To νέο εθνικό αφήγημα για την Ελλάδα του 2021, τη μεταμνημονιακή Ελλάδα προετοιμάζει μεθοδικά τον τελευταίο καιρό ο Αντώνης Σαμαράς. 

Μια πρώτη γεύση είχε δώσει ο ίδιος πριν από τρία χρόνια και πλέον ήρθε η ώρα στη φετινή ΔΕΘ να συγκεκριμενοποιήσει το νέο εθνικό όραμα...
 
Ήταν Σεπτέμβριος του 2011, πάλι στη ΔΕΘ, όταν ο Αντώνης Σαμαράς, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο 2021, έτος που θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.


Η αναφορά ήταν σαφής και είχε στόχο να κτυπήσει ευαίσθητες χορδές και να αφυπνίσει την πατριωτική συνείδηση των Ελλήνων, όσων πίστευαν και πιστεύουν στον εθνικό στόχο μιας αναγεννητικής προσπάθειας, εκτός μνημονίου.

Ο Πρωθυπουργός είπε τότε ότι θέλει το 2021, να είναι μια επέτειος που θα εορταστεί η αναγέννηση της χώρας.«Αυτή η Νέα Ελλάδα που χτίζουμε, θα είναι αντάξια εκείνης που οραματίστηκαν όσοι ξεκίνησαν τον αγώνα της Ανεξαρτησίας μας πριν 200 χρόνια» είχε τονίσει μεταξύ άλλων.

Το όραμά του κ. Σαμαρά συνοψίστηκε στο κλείσιμο της ομιλίας του, με την επισήμανση: Να γιορτάσουµε σε 10 χρόνια, το 2021, στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 την οικονοµική µας απελευθέρωση, ελεύθεροι από τους δανειστές, το ∆ΝΤ και τη «βοήθεια» των εταίρων.

Ο Πρωθυπουργός θέλει στη φετινή ΔΕΘ με την ομιλία του στις 6 Σεπτεμβρίου να παρουσιάσει πιο ευκρινώς το εθνικό αφήγημα για την «Ελλάδα του 2021», το οποίο θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς το επόμενο διάστημα, θέλοντας να προβάλλει την εθνική αναγκαιότητα για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας ώστε, όπως πιστεύει και το λέει, «το 2021 να εορταστεί η αναγέννηση της Ελλάδας».

Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα στο Παρίσι, μια εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή σελίδας και την αποδραματοποίηση των επαφών με τους εκπροσώπους των δανειστών. Και γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός θα τονίσει ότι τίθενται οι βάσεις για να αποκτήσει ξανά η χώρα την οικονομική της ανεξαρτησία και θα κάνει τις εξαγγελίες για τις φοροελαφρύνσεις.

Για όσους ξέρουν καλά τον Αντώνη Σαμαρά, τον θαυμαστή και μελετητή της ιστορίας, το 2021 έχει ένα ιδιαίτερο πολιτικό και εθνικό συμβολισμό, αφού θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, η οποία θα προσπαθήσει μέσω της ανάπτυξης να επιστρέψει σε επίπεδα ευημερίας προ κρίσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me