18/8/14

Washington Post: Tα χειρότερα έπονται για την Ευρωζώνη - Οι τράπεζες είναι… ζόμπι!

Μοναδική σωτηρία η αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη...
Η Ευρώπη δεν ανακάμπτει, επειδή δεν το επιτρέπει η ίδια…
Αυτό τουλάχιστον αποφαίνεται η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, σε νέο της δημοσίευμα για την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Η υπερβολική δημοσιονομική πειθαρχία, η λιτότητα και η αδύναμη νομισματική πολιτική κατευθύνουν την Ευρώπη σε μία ολοκληρωτικά χαμένη 10ετία» υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα.

 «Η συνολική ζημιά θα αποδεχθεί χειρότερη από αυτή του 1930» συμπληρώνει χαρακτηριστικά. Άλλωστε, συνεχίζει, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν την πραγματικότητα. 

Τα στοιχεία για την ανάπτυξη το β’ 3μηνο του 2014 ήταν απογοητευτικά, αφού ακόμη και η Γερμανία διολίσθησε σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Έχουν περάσει 6,5 χρόνια και η ευρωπαϊκή οικονομία υπολείπεται κατά 1,8% των προ κρίσης επιπέδων!» επισημαίνει χαρακτηριστικά.




Μάλιστα, συνεχίζοντας στο ίδιο απαισιόδοξο μοτίβο, η Washington Post εκτιμά πως τα χειρότερα έπονται για την Ευρωζώνη, καθώς οι συγκρίσεις με την Ιαπωνία είναι αναπόφευκτες.
«Οι τράπεζες – ζόμπι, η γήρανση του πληθυσμού και κυρίως η σφιχτή νομισματική πολιτική διαμορφώνουν τις συνθήκες για την παγίδα του στασιμοπληθωρισμού» εξηγεί η εφημερίδα.
«Η Ευρώπη χρειάζεται τον πληθωρισμό, και τον χρειάζεται άμεσα» τονίζει παράλληλα, εξηγώντας πως η αύξηση των τιμών θα επιφέρει τα εξής ευεργετικά αποτελέσματα:
-    Μείωση του χρέους
-    Αύξηση ανταγωνιστικότητας
-    Επίταση της ανάπτυξης

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me