8/10/13

SοcGen: Νέα κεφάλαια $142 δισ. στις ευρωγορές


Ιδιαίτερα θετικοί προς τις προοπτικές των ευρωαγορών εμφανίζονται οι αναλυτές της Societe Generale στη μηνιαία τους έκθεση Mutual Fund & ETF Watch. Η έκθεση ξεκινά με την φράση «Καλωσορίσατε στην ευρωζώνη» και συνεχίζει: «Με τον κίνδυνο να φανούμε σαν τουριστικός οδηγός, στηρίζουμε πλήρως την ενισχυμένη δημοτικότητα της ευρωζώνης ως προορισμό για τις ροές των επενδυτικών κεφαλαίων».


Οι αναλυτές της έκθεσης επισημαίνουν ότι η ευρωζώνη είναι η μόνη ροή που οι ροές κεφαλαίων δεν έχουν επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα του 2007. Συνολικά απαιτούνται εισροές 142 δισ. δολ., εκ των οποίων 87 δισ. δολ. Αφορούν τις καθαρές εισροές στις χρηματιστηριακές αγορές και 55 δισ. δολ. για να αντισταθμιστούν οι εκροές κεφαλαίων από το 2007.


Οι αναλυτές της Societe Generale αποτυπώνουν και τα «πολυάριθμα πλεονεκτήματα» της ευρωζώνης. «Ο συστημικός κίνδυνος έχει πλέον περιοριστεί, οι εξωτερικές ανισορροπίες διορθώνονται ταχύτατα και το κοκτέιλ λιγότερης λιτότητας σε αντάλλαγμα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποδεικνύεται σχετικά ισχυρό». 


«Τώρα που τελείωσαν και οι γερμανικές εκλογές, επιταχύνεται και η πρόοδος προς την τραπεζική ενοποίηση εξέλιξη που θα επιτρέψει περαιτέρω μείωση των spread και του premium κινδύνου στις μετοχές, ειδικότερα στην περιφέρεια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me