2/8/14

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές μετά την αναβάθμιση της Μoody΄s

Ηλίας Ζαχαράκης, (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Fast Finance ΑΕΠΕΥ)

 
Εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 4,26% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αφού οι πολλαπλές πλέον γεωπολιτικές εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια για κάτι καλύτερο.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι ξένοι, ειδικά, δείκτες καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και μήνες. Λίγο τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας, λίγο η Ουκρανική κρίση αλλά πολύ περισσότερο το "default" της Αργεντινής δυσκολεύει τη κατάσταση.

Ωστόσο, η προσμονή για αναβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's έδωσε αφορμή να "μαζευτούν" οι απώλειες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αφήνοντας υποσχέσεις για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η αναβάθμιση της Χώρας εκτός από καθαρά ψυχολογική "ένεση" δίνει το έναυσμα για ακόμη μια, γρηγορότερη έξοδο, της Ελλάδας στις Αγορές με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Παρά ταύτα ο πήχης των προσδοκιών για το Χ.Α. και μετά την αναμενόμενη αναβάθμιση από τον ξένο οίκο, παραμένει χαμηλά, αν δεν δείξει σημαντική βελτίωση το κλίμα στις διεθνείς Αγορές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me