22/8/14

Τριπλή συγχώνευση η επόμενη κίνηση για HOL Η Vodafone θα την ενοποιήσει με τη Forthnet που θα πάρει μαζί με τη Wind και την πρώην Tellas-sofokleousin.gr

Ξεμπλοκάρουν και επιταχύνονται οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες μετά και την επίσημη ανακοίνωση του deal της εξαγοράς της HOL από τη Vodafone. Η αναμενόμενη συγκέντρωση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών υλοποιείται με τη βρετανική πολυεθνική να ενισχύει την παρουσία της στη χώρα. Η κίνηση εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης των ξένων προς την Ελλάδα, ενώ αποτελεί το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της αναδιάταξης του σκηνικού.
 
Προσθήκη λεζάντας

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η επόμενη κίνηση σε κεντρικό επίπεδο θα είναι η εξαγορά της Forthnet από την κοινοπραξία Wind-Vodafone, σχηματίζοντας πλέον αντίπαλο δέος στον ΟΤΕ.

Υπό τις νέες συνθήκες η Forthnet και η HOL θα ενοποιηθούν δημιουργώντας τον  δεύτερο μεγαλύτερο παίχτη στη σταθερή τηλεφωνία με μέγεθος και πελατειακή βάση ικανή να ανταγωνιστεί τον ΟΤΕ.

Στο ίδιο σχήμα θα εισφέρει η Wind την πρώην Tellas τις δραστηριότητες της οποίας έχει ενοποιήσει.

Υπ αυτό το πρίσμα η νέα εταιρία θα λειτουργεί ως «εργοστάσιο» το οποίο θα πουλάει χονδρική τις υπηρεσίες του σε Wind και Vodafone οι οποίες με τη σειρά τους θα πουλάνε πακέτα σταθερής μαζί με τα κινητά.

Μαζί με τη NOVA θα ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών καθώς και ψηφιακού περιεχομένου.

Σε επιχειρηματικό-μετοχικό επίπεδο σε αυτή τη φάση πιο συμφέρουσα για τους Άραβες μετόχους της Forthnet είναι η προσφορά της κοινοπραξίας Vodafone-Wind, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν ρελάνς από τον ΟΤΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me