15/8/14

«Άδειασε» λογαριασμούς επιβατών του εξαφανισμένου Boeing

Δημοσιεύθηκε: 15 Αυγούστου 2014

«Ύποπτες» αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκαν σε επιβάτες της χαμένης πτήσης MH370 ερευνούν οι αρχές. «Στο μάτι του κυκλώνα» έχει μπει ο τραπεζικός υπάλληλος στη Μαλαισία, ο οποίος ενέκρινε την ανανέωση της κάρτας  αναλήψεων που χρησιμοποιήθηκε για τις συναλλαγές από το ΑΤΜ. Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 31.000 δολαρια. 


Ο Ιζάνι Άμπντουλ Γάνι, επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικού Εγκλήματος της αστυνομίας, είπε ότι διευθυντής της τράπεζας κατήγγειλε τις ύποπτες συναλλαγές στις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας, χρήματα από τους λογαριασμούς τριών επιβατών του εξαφανισμένου αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό ενός τέταρτου επιβάτη. Στη συνέχεια έγιναν πολλές αναλήψεις μετρητών από ATM από τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Και οι τέσσερις λογαριασμοί ήταν στην ίδια τράπεζα.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ερευνάται ο ρόλος 32χρονου τραπεζικού υπαλλήλου. «Φαίνεται ότι πρόκειται για δουλειά εκ των έσω», πρόσθεσε.

Η πτήση MH370, που μετέφερε 239 ανθρώπους και είχε ως τελικό προορισμό το Πεκίνο, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μία ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στις 8 Μαρτίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me