18/8/14

Πνίγηκε την ωρα που κολυμπούσε πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ και επιχειρηματίας

Θλίψη γέμισε τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του επιχειρηματία Γιώργου Δραγώνα το περασμένο Σάββατο.

Ο άτυχος 67χρονος έχασε τη ζωή του την ώρα που κολυμπούσε σε παραλία της Αναβύσσου. Τα ακριβή αίτια του θανάτουωστόσο θα προσδιοριστούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δραγώνας

Γενημμένος στις 30 Μαΐου του 1947 ο Γιώργος Δραγώνας ήταν γιος του επιχειρηματία Θεμιστοκλή Δραγώνα.
Αφού πήρε δύο πτυχία – σε ΑΣΟΕΕ και Νομική – εργάστηκε ως δικηγόρος και παράλληλα ως νομικός σύμβουλος των πολυκαταστημάτων Δραγώνα μέχρι το 1987 οπότε και η εταιρεία έκλεισε οριστικά μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε από τρομοκρατική ενέργεια το 1981.
Το 1994 ο Γιώργος Δραγώνας ίδρυσε την εταιρεία Δάφνη Επικοινωνίες ΑΕ που διακρίθηκε στον χώρο των περιοδικών. Διατέλεσε πρόεδρος του δ.σ. της εταιρείας μέχρι το 2004 οπότε η εταιρεία πουλήθηκε στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ. Παράλληλα αποτέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρειάς Νέα Κτηματική ΑΕ με αντικείμενο την ακίνητη περιουσία ενώ διατέλεσε σύμβολος πολυεθνικών εταιρειών για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα.
Ο Γιώργος Δραγώνας είχε και έντονη πολιτική και κοινωνική δράση αφού για 15 χρόνια αποτέλεσε πρόεδρος του think tank του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος της ΑΕ Ξενία-Τουριστικές Επιχειρήσεις Ελλάδος τη διετία 1989-1991 ενώ το 1993 ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, θέση που διατήρησε και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Υπήρξε, επίσης, επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Θεάτρου του Νότου, αντιπρόεδρος των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων (2003-2008) και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (2007-2011).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me