22/8/14

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ...



Οι πόλεις είναι κτισμένες σε ψηλούς λόφους, οι παραλίες είναι ήσυχες, χωρίς δεκάδες τουρίστες και οι ταβέρνες διαθέτουν αυθεντικό παραδοσιακό φαγητό! 

Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση του Βρετανού δημοσιογράφου της Telegraph, για την μαγευτική Σκόπελο, που αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη.



Η ταινία «Μάμα μία» που γυρίστηκε στο νησί των Σποράδων πριν δέκα χρόνια και έκανε μεγάλη επιτυχία, δεν έχει αφήσει ίχνος από την θορυβώδη μουσική των ABBA στο ήσυχο νησί! Ο δημοσιογράφος επισημαίνει την αναζωογονητική αυθεντικότητα του νησιού, που ο επισκέπτης την συναντά παντού. Από τις παραλίες που μπορεί κανείς να κολυμπήσει γαλήνια, χωρίς εκκωφαντικούς θορύβους από την μουσική των μπαρ, μέχρι το καλό φαγητό στις τοπικές ταβέρνες και τους περιπάτους στα δρομάκια του καταπράσινου νησιού.

Η Σκόπελος για τον Βρετανό δημοσιογράφο είναι το τέλειο ελληνικό νησί για διακοπές και η λύση για όποιον αναζητά να απομακρυνθεί έστω και για λίγο από το άγχος της σύγχρονης ζωής.



Το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο και η μεταφορά των τουριστών από την γειτονική Σκίαθο με φέρι μποτ κάνει το ταξίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Τα πλοία έρχονται και φεύγουν στο λιμάνι του νησιού, τα πεύκα μοσχομυρίζουν στις πλαγιές των γύρω λόφων και το βουητό των τζιτζικιών είναι ο μόνος «θόρυβος» που θα μπορούσε να ενοχλήσει τους επισκέπτες του νησιού!
Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me