17/8/14

Κ.Καίσαρης: Σαν οικογένεια

Κ.Καίσαρης: Σαν οικογένεια
17.08.2014 - 16:03
Ο Κώστας Καίσαρης, γράφει για τις διακοπές του Δ. Κοντομηνά, το Λ. Λαζόπουλου και της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου. Στο ήρεμο και απάνεμο Ιόνιο μακρυά από την κραιπάλη της Μυκόνου.



Δηλαδή ο Λάκης Λαζόπουλος, δεν αντέχει την Μιμή Ντενίση, σαν ηθοποιό, και απολαμβάνει τις διακοπές του, με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου; Δεν μας πέφτει λόγος, αλλά, άβυσσος οι ψυχές των ανθρώπων.

Και σπεύδω να προλάβω για να μην γίνει καμία παρεξήγηση: Δεν πρόκειται περί ντουέτου, αλλά περί τριγώνου: H παρέα αποτελείται από τον 75χρονο Δημήτρη Κοντομηνά, τον 58χρονο Λάκη Λαζόπουλο και την 26χρονη Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Τηλεόραση τα τελευταία χρόνια δεν βλέπω και σε ότι έχει να κάνει με την εν λόγω Σπυροπούλου, δεν γνωρίζω, περί τίνος πρόκειται. Αν ψάξεις να βρει στο Ίντερνετ, θα φρίξεις. Γνωστό είναι άλλωστε ότι ο κόσμος είναι κακός, και δεν χρωστάει να πει καλή κουβέντα.

Με βάση πάντως τις ηλικίες, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια οικογένεια: Ο παππούς, ο γιος και μια εγγονή. Όλοι μαζί απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο κότερο του αρχηγού της οικογένειας. 'Εστω και υποθηκευμένο. Έστω και με μη εξυπηρετούμενο δάνειο.

Κάτι σαν να λέμε δηλαδή "κόκκινο κότερο" (Με προηγούμενο ιδιοκτήτη τον Θ. Βαρδινογιάννη).
Ο Κοντομηνάς ωστόσο, είναι μεγάλος άνθρωπος. Σ αυτή την ηλικία βαραίνεις. Θέλεις να πας νωρίς για ύπνο. Εκεί είναι λοιπόν που μου προέκυψε η απορία:

Όταν αυτές τις νύχτες του Αυγούστου μένουν μόνοι τους, στην κουπαστή ο Λάκης και η Κωνσταντίνα, τι λένε; Ποιο ήταν το αντικείμενο της συζήτησης τους, τις προάλλες που είχε πανσέλληνο;

- To εμπάργκο του Πούτιν στα ροδάκινα;
- Πότε είναι ο καλύτερος φραπές; Με μια ή με δύο ζάχαρες;
- Ποια είναι η καλύτερη παραλία στη Μύκονο; Η Λια ή, η Ελιά;
- Τι θα γίνει τελικά με ιό του Έμπολα; Πόσο κινδυνεύει η ανθρωπότης;

- Τελικά ποια μαγιό φέτος είναι στη μόδα; τα χρυσαφί, ή, τα τουρλού-τουρλού, άλλο πάνω-άλλο κάτω.

Δεν αποκλείεται ωστόσο ο Λαζόπουλος και Σπυροπούλου, να είχαν άλλου είδους συζητήσεις. Να μιλάγανε για τον Ζαν Πολ-Σαρτρ και το έργο του, ή να κάνανε ανάλυση του φαινομένου-Νίτσε. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται. Τροφαντή και τρυφερή δηλαδή, όπως την χαρακτηρίζουν.



Στη ζωή της έχει προλάβει να κάνει πολλά. Πριν βρεθούν στον δρόμο της, η τηλεόραση, ο Άλφα και ο κ. Κοντομηνάς, σπούδαζε στη Φιλοσοφική Αθηνών. Έχει ένα επίπεδο. Δεν είναι μόνο καμπύλες. Γι αυτό ακριβώς έχει την άνεση της επικοινωνίας με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Γεννηθείς το 1939 ο Δημήτρης Κοντομηνάς σίγουρα θα έχει να λέει ωραίες ιστορίες. Για την απελευθέρωση της Αθήνας το 1944. Όταν ήταν παιδάκι 5 χρονών και θυμάται ακόμα τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους και να πανηγυρίζει.

Πάντα οι μεγάλοι άνθρωποι γοητεύουν τους νέους. Κι ο Δημήτρης Κοντομηνάς, έχει πολλά να πει. Όπως για τις σπουδές του στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Θα πει κάποιος και που χωράει σε όλα αυτά ο Λάκης Λαζόπουλος; Κατ αρχήν θα πρέπει να θυμίσουμε, ότι ο σατιρικός καλλιτέχνης έχει προτίμηση στα κότερα.

'Ενα παρελθόν. Όπως σε εκείνο το κότερο στη Μύκονο, με Ψινάκη-Ρουβά, τον Χαριτοδιπλωμένο κι έναν πολίστα. Με τον Κοντομηνά άλλωστε, διατηρούν στενή φιλία. Δεν είναι η σχέση τους, εργοδότη-υπάλληλου. Έχουν οικειότητα. Κοινά θέματα να συζητήσουν. Το ίδιο χιούμορ.

Σαν να τους βλέπεις δηλαδή μπροστά σου, ο Λάκης όταν έχει τα κέφια του, να παριστάνει τη χήρα από τους Μήτους, κι ο Κοντομηνάς με τη Σπυροπούλου, να σκάνε στα γέλια. Όσο σκληρός είναι ο Λάκης, όταν κάνει την δουλειά του, τόσο γλυκός είναι στην καθημερινότητα του.
Σε κανέναν ισχυρό δεν χαρίζει κάστανα, αλλά για τους φίλους του, γίνεται χαλί να τον πατήσεις.

Κι αυτές ακριβώς οι μικρές χαρές τις καθημερινότητας, είναι που γεμίζουν τη ζωή σου και τώρα το καλοκαίρι τις μπαταρίες του. Με τον Δ. Κοντομηνά, που είναι σαν πατέρας του και την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου που είναι σαν κόρη του.

Μακρυά από τα γκλάμουρους, τους σελέμπριτις και τους δήθεν, Και μόνο ότι διάλεξαν όλοι μαζί το ήσυχο και απάνεμο Ιόνιο, δείχνει και την πολιτική τους διαφορά, από τους κραιπαλίστες της Μυκόνου.
Πηγή: sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me