22/8/14

Νίκος Αλέφαντος: Σήμερα θα μιλήσω για Παναθηναϊκό και για Σάμαρη-Μπενφίκα.


Έξω από τα δόντια τα λέει ο Αλέφαντος στον SportDog! ΓΙΑΤΙ αποθεώνει Αναστασίου και ΠΟΙΟΣ είναι ο "τεμπέλης" του ΠΑΟ; "Γρήγορα τα λεφτά μην το μετανιώσει η Μπενφίκα"!

Σήμερα θα μιλήσω για Παναθηναϊκό και για Σάμαρη-Μπενφίκα. Αυτά που διαβάζετε εδώ δεν τα ακούτε από δημοσιογράφους. Όπως για τον Παναθηναϊκό αυτά που λένε είναι τα προφανή, αυτά τα βλέπει και η γιαγιά σας. Ότι ο τάδε παίκτης έβαλε το γκολ και έπαιξε καλά. Χαίρω πολύ.


Ο Μπεργκ ναι, ήταν τρομερός, αυτό δεν είναι ανακάλυψη, εγώ είχα βγει και είχα πει νωρίς πέρσι ότι τον θέλω στον Ολυμπιακό! Να πήγαινε ο Ολυμπιακός και να τον έπαιρνε. Τέτοιο φορ πρέπει να βρει ο Ολυμπιακός, δηλαδή να ξέρει μπάλα, να έχει σωματικά προσόντα, να μην είναι αργός, να ξεμαρκάρεται έξυπνα, να είναι γκολτζής. Τον Μπεργκ τον έχω χαρακτηρίσει επανειλημμένως ως το 50% της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Όμως δεν ήταν μόνο ο Μπεργκ στο ματς με τους Δανούς το κλειδί. Πρέπει να πάρει τα εύσημα και ο Αναστασίου. Δεν επανέλαβε το έγκλημα που είχε κάνει στη ρεβάνς με τη Σταντάρ στη Λεωφόρο. Τα είχα αναλύσει τότε. Έβαλε μυαλό από το λάθος του. Σε αντίθεση με τον προπονητή των Δανών ο οποίος έκανε τρελά πράγματα!

Οι Δανοί δεν βγάζουν καλούς προπονητές, ενώ βγάζουν καλούς παίκτες. Τόσα χρόνια έχουν βγει καλοί ποδοσφαιριστές Δανοί, και από τον ΠΑΟ πέρασαν καλοί Δανοί παίκτες, όμως προπονητές καλοί δεν βγαίνουν. Ο προπονητής αυτός τι ήρθε να κάνει στη Λεωφόρο; Ήρθε να παίξει επίθεση; Δεν ξέρει τι του γίνεται. Άφηνε χώρους πίσω, άφηνε τα σέντερ μπακ αβοήθητα, κάτι αργοκαρούτες, δεν τους βοηθούσαν οι υπόλοιποι.

Αντίθετα ο Αναστασίου κατήργησε σε αυτό το ματς την κοντή πάσα, όλο με την κοντή πάσα έκτιζε το παιχνίδι του μέχρι αυτό το ματς, τώρα όμως εκμεταλλεύτηκε το χώρο και έβγαινε με τη μεγάλη πάσα. Έβλεπες λοιπόν τον ΠΑΟ τώρα με δυο πάσες να βγαίνει στο γκολ.

Επίσης πολύ καλή επιλογή του Αναστασίου που δεν έβαλε τον Πέτριτς -πόσα έχω πει για αυτόν τον τεμπέλη! Επιτέλους έξω από τη βασική 11άδα. Και έβαλε τον Καρέλη. Αυτός έχει στοιχεία που ταιριάζουν με τον Μπεργκ διότι ο ένας είναι ο τεχνίτης που ξέρει μπάλα, ο άλλος είναι ο οδοστρωτήρας. Δένουνε μαζί, ταιριάζουν. Δύναμη, ταχύτητα, πάθος ο Καρέλης, σε συνδυασμό με τη μεγάλη κλάση και την τέχνη του Μπεργκ.
Δύσκολος στο γκολ ο Καρέλης, τα βάζει όμως ο Μπεργκ.

Επίσης καλή αποδείχτηκε η επιλογή του Αναστασίου να βάλει στη θέση του Ατζαγκούν τον Ντίνα. Πήγε καλά στο α΄ ημίχρονο, έβγαινε δεξιά-αριστερά, έδωσε ταχύτητα στον Παναθηναϊκό.

Γενικώς είδαμε πιο γρήγορο Παναθηναϊκό μετά το γκολ που έφαγε για το οποίο έφταιγε όλη η άμυνα! Και ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί, κανείς δεν πήδηξε.

Πάμε τώρα στον Σάμαρη. Αν πούλησε ο Μαρινάκης τον Σάμαρη με 10 εκ. ευρώ όπως λέγεται, θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών! Ασύλληπτη επιτυχία Μαρινάκη. Ο παίκτης αυτός δεν έπαιζε βασικός πέρσι στον Πανιώνιο, χωρίς να είναι νεαρός. Πονέσανε τα μάτια μας σε αρκετά ματς που τον βλέπαμε στον Ολυμπιακό.

Πάρτε γρήγορα τα λεφτά μην το μετανιώσει η Μπενφίκα! Να ανασάνει ο Ολυμπιακός. Και ο Ντιγκά αν μπορούσε να φύγει, καλό θα ήταν. Να παίρναμε δύο γρήγορα χαφ, να βρούμε και μία σεντερφοράρα, να πέσει το Καραϊσκάκη από την μπάλα που θα δούμε.

Πολύ περισσότερο χρειάζεται ο Ολυμπιακός τον γρήγορο Μανωλά στην άμυνα η οποία έχει προβλήματα, παρά τον Σάμαρη. Αργός παίκτης, καθυστερεί το ποδόσφαιρο. Άλλαξε το ποδόσφαιρο παγκοσμίως.

Εγώ δεν ασχολούμαι με δουλειές των μάνατζερ. Εγώ λέω τι βλέπω μέσα στο γήπεδο. Αν εσείς βλέπατε Σάμαρη να αξίζει 10 εκ. ευρώ, τι να πω. Εγώ θέλω παίκτη εκεί που να είναι γρήγορος, να σε βοηθάει να πιέσεις ψηλά, να έχει καλές επαναφορές, να μην κάνει λάθη στις πάσες και σε κρεμάει.  
Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me