14/8/14

ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΦΟΔΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ

 

Αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή που μάθαμε την είδηση έγινε τελικά χθες. Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που δίνει το πράσινο φως σε εφοριακούς να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και τις επιχειρήσεις  προκειμένου να κατασχέσουν άλλα κινητά αντικείμενα για την είσπραξη οφειλομένων.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, τονίζει πως η κατοικία αποτελεί άσυλο και στο πλαίσιο των διατάξεων του Συντάγματος θα  κριθεί το επιτρεπτό της κατ’ οίκον έρευνας από τις φορολογικές αρχές.

«Το επιτρεπτό της κατ’ οίκον έρευνας από όργανα των φορολογικών αρχών, πρέπει να μελετηθεί και να κριθεί στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 9 του Συντάγματος μας με την οποία διακηρύσσεται ότι η κατοικία του καθενός είναι άσυλο και ότι η έρευνα σε αυτή γίνεται πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας. Η ίδια προστασία παρέχεται και με το άρθρο 8 παρ. 1 της ΕΣΔΑ» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από τις αντιδράσεις χθες το υπουργείο Οικονομικών είχε παραπέμψει το θέμα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής διευκρινίζουμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ας ελπίσουμε ότι θα κλείσει άπαξ δια παντός αυτή η απαράδεκτη «μπούκα» των εφοριακών σε σπίτια χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Επιτέλους τέλος με αυτές τις αθλιότητες...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me