20/8/14

Τώρα, τι τους λες... κουκούτσι μυαλό

Οι φορολογούμενοι πληρώνουν την αυτοπροβολή και τη ματαιοδοξία του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής

Αναρτήθηκε την 20-08-2014
Οι φορολογούμενοι πληρώνουν την αυτοπροβολή και τη ματαιοδοξία του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής
Με έκπληξη παραλάβαμε Δελτίο Τύπου από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο μας πληροφορούσε ότι, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, παράδωσε σήμερα στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, τον απολογισμό των πεπραγμένων του, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
Ο απολογισμός είναι ...θηριώδης! Αποτελείται από 21 συνολικά τόμους και αριθμεί περισσότερες από 4.500 σελίδες. Η δε ηλεκτρονική έκδοση των 21 τόμων, έχει συνολικό μέγεθος 456 Mb!
Βεβαίως, το Δελτίο Τύπου αποφεύγει να αναφέρει το κόστος όλου αυτού του εκδοτικού έργου...
Δηλαδή, για να το καταλάβουμε και να το εμπεδώσουμε, στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, ένας απερχόμενος περιφερειάρχης, δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (με βάση πρόχειρους υπολογισμούς, μόνον η πολυτελής έγχρωμη έκδοση των τόμων, έστω σε 1.000 αντίτυπα, πρέπει να κόστισε τουλάχιστον 300.000 ευρώ, ενώ δεν υπολογίζεται το κόστος της σελιδοποίησης και οι χιλιάδες ανθρωποώρες για τη συγγραφή των κειμένων) για να προβάλει το ...έργο του!
Ο δε Υπουργός, όχι μόνον δεν τον πέταξε έξω από το γραφείο του, αλλά κάλεσε και τον Αναπληρωτή Υπουργό, τον Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα, για να φωτογραφηθούν πάνω από τα πεταμένα λεφτά αυτού του άτυχου λαού. Βέβαια, ως εκεί καταλαβαίνει και αυτός...
Δε μιλάμε για τη ματαιοδοξία του ατόμου. Μιλάμε για τη σπατάλη. Σε μία χώρα που το Κράτος κόβει συντάξεις, αδυνατεί να παράσχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του, ή που δεν επαρκούν οι θέσεις των βρεφονηπιακών σταθμών του, ο απερχόμενος περιφερειάρχης δείχνει να μην έχει καταλάβει το πρόβλημα αυτής της χώρας. Μπορούμε έτσι να φανταστούμε και την ποιότητα της διοίκησης και του έργου του.
Μα καλά, πίστεψε ο δυστυχής ότι, για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος του έργου του, θα κάτσει να διαβάσει τις 4.500 σελίδες της αυτοπροβολής του; Μία μικρή βόλτα στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής, φθάνει για να αποκτήσει μία πλήρη ιδέα.

Οι “Έλληνες Φορολογούμενοι” θα υποβάλουν ερώτημα προς τον Επιθεωρητή της Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα αυτής της δαπάνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me