18/8/14

Λαοθάλασσα για το τελευταίο αντίο στον Κάμπος


Ο Κάμπος πατέρας πέντε παιδιών, θάφτηκε με αρκετή καθυστέρηση στις 18:35 τοπική ώρα (00:35 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας), λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στην κηδεία που τίμησε τον Κάμπος φωνάζοντας «Εντουάρντο ένας πολεμιστής του βραζιλιάνικου λαού».



Στην κηδεία παραβρέθηκε και η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ η οποία αποδοκιμάστηκε από το πλήθος. Συνοδευόταν από τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα που είναι στενός φίλος της οικογένειας του Κάμπος και αρκετούς υπουργούς.

Ο 49χρονος Κάμπος που ερχόταν τρίτος στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές στις 5 Οκτωβρίου σκοτώθηκε όταν το μικρό αεροσκάφος Cessna 560XL συνετρίβη σε παράκτια περιοχή της πολιτείας του Σάο Πάολο στα νοτιοανατολικά της Βραζιλίας.

Την Τετάρτη, το κόμμα PSB αναμένεται να ανακοινώσει στην Μπραζίλια τον εκλεκτό του που θα διαδεχτεί τον Κάμπος στην προεκλογική εκστρατεία.

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο τύπο η Μαρίνα Σίλβα που ήταν υποψήφια αντιπρόεδρος στο πλευρό του Κάμπος αναμένεται να τον αντικαταστήσει ως υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές.

Λαοθάλασσα για το τελευταίο αντίο στον Κάμπος


Περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στον προεδρικό υποψήφιο που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. 


Περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, μεταξύ των οποίων ήταν και η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ απέτισαν την Κυριακή στο Ρεσίφε στα βορειοανατολικά της χώρας τον ύστατο φόρο τιμής στον Εντουάρντο Κάμπος τον υποψήφιο των σοσιαλιστών για την προεδρία της χώρας ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε αεροπορικό δυστύχημα.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνόδευσαν μαζικά σε μια διαδρομή δύο χιλιομέτρων έως το κοιμητήριο Σάντο Αμάρο το πυροσβεστικό όχημα πάνω στο οποίο ήταν τοποθετημένο το καλυμμένο με τη σημαία της Βραζιλίας φέρετρο με τον Κάμπος.




Δημοσιεύθηκε: 18 Αυγούστου 2014 - 03:30


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me