11/8/14

Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής μετά την καταδίκη σε 37 χρόνια κάθειρξη

Είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα. 
 
Στην περιοχή των Εξαρχείων συνελήφθη σήμερα το πρωί ο καταζητούμενος Δημοσθένης Βεργής. Ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» ήταν καταζητούμενος, αφού καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.


Ακολουθεί η διαδικασία της σήμανσης για φωτογραφίες και τη συλλογή αποτυπωμάτων ενώ ο κ. Βεργής ενδέχεται να μεταβεί και στο εφετείο.

Σημειώνεται ότι Δ. Βεργής δεν ἠταν παρών κατά την εκφὠνηση της ποινής του. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, αλλά η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. 

Η καταπάτηση αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., την οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me