3/7/14

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΕΛΑΙΣ UNILEVER...

Τα σχέδιά της για μεταφορά της παραγωγής και άλλων προϊόντων από το εξωτερικό στην Ελλάδα παρουσίασε χθες η Ελαΐς Unilever, η οποία την τελευταία εξαετία έχει επενδύσει πάνω από 250 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά.

Ήδη από τα τέλη του 2012  έως και τον Μάρτιο του 2013 η  εταιρεία "μετέφερε" στην Ελλάδα την παραγωγή 110 κωδικών - προϊόντων του ομίλου που παράγονταν στο εξωτερικό. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά  η πρόεδρος της εταιρείας Ηρώ Αθανασίου, στο πλαίσιο παρουσίασης των δράσεων για την αειφορία, είναι σε ανοιχτό δίαυλο με τα κεντρικά της πολυεθνικής, συζητώντας το ενδεχόμενο μεταφοράς και άλλων προϊόντων πέραν των 110 κωδικών που ήρθαν πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, όπως σημείωσε η κα  Αθανασίου, γιατί κάτι ανάλογο επιδιώκουν και άλλες θυγατρικές του πολυεθνικού ομίλου.

Τα πρώτα 110 προϊόντα πριν τη μεταφορά της παράγωγής τους στην Ελλάδα παράγονταν για λογαριασμό της Ελαΐς σε τρίτες εταιρείες, ενώ συνολικά το 70% των κωδικών τροφίμων που διαθέτει στην εσωτερική αγορά παράγονται στη χώρα.

Στα σχέδια της Ελαΐς περιλαμβάνεται η επέκταση του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας στο ελαιόλαδο, στα πρότυπα αυτού που τρέχει ήδη με παραγωγούς τομάτας στη Γαστούνη Ηλείας για τα προϊόντα Pummaro.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me