10/7/14

Ποιες είναι οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες για να ανοίξεις μία επιχείρηση

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ

Οι startup επιχειρήσεις ολοένα και πληθαίνουν, καθώς οι νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες επιλέγουν να ρισκάρουν και να δοκιμάσουν την τύχη τους. Ρίσκα ωστόσο αντιμετωπίζουν και εταιρίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό "στίβο" και επιθυμούν να επεκταθούν και σε άλλες χώρες.


Σημαντικός παράγοντες για έναν επιχειρηματία που σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί είναι να γνωρίζει σε ποιες χώρες ενδέχεται να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους κινδύνους. Τη λύση δίνει το Bloomberg το οποίο αξιοποιώντας στοιχεία της Zurich Insurance Group, κατατάσσει 43 αναδυόμενες χώρες με βάση το βαθμό επικινδυνότητας τους.

Οι αναλυτές κατάρτισαν τον κατάλγο με βάση  τους κινδύνους, που αφορούν μία σειρά από οικονομικά στοιχεία, όπως τα επιτόκια, τις μετοχές, τις τράπεζες, την ισοτιμία του συναλλαγμάτος, το εμπορικό ισοζύγιο, τα δημοσιονομικά, αλλά και το πολιτικό περιβάλλον, όπως διαφθορά, βία, ισχυροί νομικοί θεσμοί.

Στις πρώτες δέκα χώρες με την υψηλότερη επικινδυνότητα είναι: Βενεζουέλα, Νιγηρία, Αίγυπτος, Πακιστάν, Αργεντινή, Ουκρανία, Εκουαδόρ, Ινδία, Δομινικανή Δημοκρατία, Γουατεμάλα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me