28/7/14

MEGA-ΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ!!! «ΚΟΝΣΙΤΕΣ» ΚΑΙ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤV

Γράφει ο Κ.Π.
 
Αγαπητό Fimotro,


Megaλη αλλαγή φαίνεται ότι συντελείται στο Μεγάλο κανάλι μετά τις τελευταίες αποφάσεις του ΔΣ και των μεγαλομετόχων. Είναι αυτό που λέμε «πενία τέχνας κατεργάζεται». 


Η άλλοτε ναυαρχίδα της «ενημέρωσης» και πρώτο κανάλι της χώρας, όπως και όλα τα ιδιωτικά κανάλια αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Η εποχή των «παχέων αγελάδων τελείωσε» και εδώ φαίνεται ο σκληρός ανταγωνισμός που ακολούθησαν, με τις μεγάλες σπατάλες την εποχή των αγελάδων!!!

Οι καναλάρχες και τα στελέχη που επάνδρωσαν τα κανάλια, δεν προέβλεψαν και δεν σχεδίασαν ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να αντέξει σε μια τέτοια κρίση. Από την άλλη, οι αρμόδιοι για το πρόγραμμα, χωρίς τηλεοπτική παιδεία, και άσχετοι με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, πίστεψαν ότι έγιναν οι θεοί της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Έτσι κάθε περαστικό πρόσωπο από την πόρτα τους τον/την έχριζαν, αστέρι της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Έτσι τα κανάλια, δαπάνησαν για «αστέρια» και «αστεράκια», σε μισθούς και ετήσιες απολαβές, ασύλληπτα ποσά, που θα ζήλευαν και διάσημα ονόματα, σε άλλες χώρες με δεκαπλάσιο πληθυσμό. Ποσά που ξεπερνούν το 1-2 Εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε πρόσωπα, με μηδέν πεδία,  γιατί δείχνουν το στήθος τους, η γιατί τα φέρνουν η έχουν τηλεθέαση. Τότε να προβάλλουμε «πορνό» από το πρωί μέχρι το βράδυ να έχουμε τηλεθέαση(!)

Στην Ελλάδα όμως όλα είναι επιτρεπτά. Είμαστε λαός της υπερβολής(.)
Πολλά από τα πρόσωπα που κάποια στιγμή-στους στραβούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει-έφτασαν «ψηλά», ξετίναξαν την «μπάνκα», και πίστεψαν ότι θα μείνουν για πάντα στην «κορυφή!» Εδώ έκαναν το λάθος οι καναλάρχες.
Αντί να τα στείλουν σπίτια τους, τα πριμοδότησαν με επιπλέον χρήματα. Σήμερα έχουν απομείνει ελάχιστα, τα οποία ανακυκλώνονται, ενώ θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί γιατί κάνουν κακό και στα κανάλια(..). Οι υπεύθυνοι όμως δεν φρόντισαν να εκπαιδεύσουν η να ανακαλύψουν πρόσωπα με τηλεοπτική παιδεία και ταλέντο, για να ανεβάσουν όχι μόνο το επίπεδο, αλλά και να φρεσκάρουν τα κανάλια τους με νέο αίμα!

Αντίθετα μείναμε σε παλιές αμαρτίες, που είναι μια συνταγή της «κατσαρόλας» του «κοτσομπολιού» της «αστρολογίας» της «προπαγάνδας» και ο σχολιασμός των διαφόρων προσώπων και εκπομπών που δίνουν «τροφή» σε υποψήφιες «νύφες». Τις σχολιάζουν, για να προσφέρουν ψυχαγωγία χαμηλού επιπέδου, η ατέλειωτες πολιτικοοικονομικές συζητήσεις, που κανείς δεν γνωρίζει τι προσφέρουν στον Έλληνα τηλεθεατή.

Όταν τις παρακολουθείς δίπλα σου πρέπει να έχεις έναν «ψυχίατρο» η μια χούφτα ηρεμιστικά(!!!). Ειδικά οι 3ωρες-4ωρες εκπομπές που απευθύνονται κυρίως σε γυναίκες-νοικοκυρές, τις αποβλακώνουν τελείως, και στο τέλος το ανοσοποιητικό σύστημα, δέχεται αμάσητη «τροφή», με τον εγκέφαλο εκτός λειτουργίας.

Όπως θα έχετε δει. Από τα ξενόφερτα τηλεπαιχνίδια και πανάκριβα Shows και καθημερινές σειρές, και τη χλιδή, πήγαμε στο άλλο άκρο με φθηνά τηλεοπτικά υποπροϊόντα. Θυμηθείτε τι πρόβαλαν τα κανάλια τη δεκαετία του 2000(;). Γεγονός είναι ότι στην Ελλαδίτσα της διαφθοράς δεν μπορούν να αντέξουν, περισσότερα από 4-5 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, μαζί με τα κρατικά, αν ποτέ ορθοποδήσουν, σε βάθος χρόνου. Αυτό το γνωρίζουν οι καναλάρχες και προετοιμάζονται για συγχωνεύσεις κλπ. Εάν λειτουργήσουν κάτω από νόμιμες συνθήκες θα είναι αδύνατον να επιβιώσουν οικονομικά, αφού μέχρι σήμερα είναι παράνομα και χωρίς άδεια και έλεγχο, με ανύπαρκτο ΕΣΡ, και έλεγχο του κράτους.

Στο εξωτερικό, μια άδεια λειτουργίας ενός ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, στοιχίζει ανάλογα με τον πληθυσμό, τη χώρα και την εμβελειά του αρκετά εκατομμύρια και επιπλέον, ετήσιο ενοίκιο λειτουργίας. Κάτι που για την Ελλάδα και τα κανάλια φαντάζει όνειρο θερινής νυχτός να πληρώσουν.

Όταν η κυβέρνηση χάρισε στους ιδιώτες, έναντι πινακίου φακής την ψηφιακή εκμετάλλευση μέσω της Degia καταλαβαίνετε το ρόλο των καναλαρχών. Πώς να τους ελέγξει, όταν τους χαρίζει; Αυτά θυμίζουν τις εποχές των εκδοτών Λαμπράκη-Βλάχου. Και όσοι θυμούνται το κλείσιμο του «Εθνικού Κήρυκα» επί Παπανδρέου 64-65 θα καταλάβουν πολύ περισσότερα.

Και να έρθουμε στον αρχικό τίτλο της ανάρτησης για το MEGA και την αλλαγή που επιχειρεί. Το μεγάλο κανάλι από την ιδρυσή του είχε υψηλούς στόχους και ήθελε να ξεχωρίζει. Μέχρι σήμερα ξόρκιζε τα προγράμματα χαμηλού επιπέδου και το Lifestyle. Αν θυμάμαι πολύ καλά, δεν έχει προβάλλει ούτε ταινίες του παλιού καλού κινηματογράφου, η ελάχιστες φορές. Το κανάλι είχε ένα τελείως διαφορετικό προφίλ.

Δοκίμασε με τον Κωστόπουλο και δεν του βγήκε. Το είδος της πρωινής εκπομπής με το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν καταδικασμένη να αποτύχει, πριν ξεκινήσει. Τώρα το Mega κάνει νέο πείραμα και φέρνει έναν άνθρωπο τυποποιημένο στην επιθεώρηση, την οποία το ίδιο απεχθάνετο. Το Χρήστο Σεφερλή, που είναι ταυτισμένος με το Δελφινάριο και τα παιδιά!

Το πρόγραμμα αυτό χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, φοβάμαι μήπως δεν καταφέρει να βγάλει τη σεζόν. Κάνει ένα πείραμα, και ευχή όλων να πετύχει ο συγκεκριμένος ηθοποιός. Πως όμως; Ένα ξένο κανάλι που θα σεβόταν τον εαυτό του, θα χρειαζόταν 1-2 χρόνια, προεργασία και έρευνα για να κάνει μια τέτοια παραγωγή.

Εδώ είμαστε τόσο «ξεφτέρια» που το αποφασίσαμε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη βγαίνουμε στον αέρα; Παιδιά του προγράμματος σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια σας εύχομαι καλή επιτυχία. Καλό θα είναι όμως πριν ξεκινήστε τα προγράμματα που έχετε σχεδιάσει, να σας δει κάποιος γιατρός λόγω υψηλών θερμοκρασιών της εποχής, γιατί ο χειμώνας θα θυμίζει πολικό ημισφαίριο στα προγραμματά σας.

Εγώ έχω μια ενδιαφέρουσα πρόταση προς ΑΝΤ1, MEGA, ALPHA και λοιπά δίκτυα. Επειδή η τηλεόραση είναι ακριβό είδος και με «π....) δεν βάφονται αυγά. Καλό θα είναι για να έχουν φθηνό πρόγραμμα, τώρα το καλοκαίρι, που γίνονται πολλά πανηγύρια στην περιφέρεια, να φροντίσουν να τα μαγνητοσκοπήσουν για το χειμώνα. Πέρα από το πρόγραμμα θα επιτελέσουν και κοινωνικό έργο. Δεν κάνω «πλάκα!». Ας κάνουν και το «Κυριακή στο χωριό» της ΕΡΤ3, θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον!

Και αν δεν φτάνει αυτό, γίνονται πολλοί γάμοι και βαφτίσια «επωνύμων» και μη, από «βεντέτες» και «Σταρ» των ίδιων των καναλιών σε κοσμοπολίτικα νησιά, και διάφορα «events», όπως ονομάζουν οι σύγχρονοι «γραμματιζούμενοι» κοσμικοί και «δημοσιογράφοι» τις εκδηλώσεις, και «παρουσιάζουν» ενδιαφέρον, με «Κονσίτες και χρυσά «λαρύγγια» του πενταγράμμου. Είναι αντίγραφο της στήλης του «Ίαχου» κατά κόσμον Ζάχος Χατζηφωτίου, που έγραφε πριν από δεκαετίες την κοσμική στήλη στον «Ταχυδρόμο».

Μόνο να φροντίζει η ιδιοκτησία, να πληρώνει. Μου καταγγέλλουν εργαζόμενοι ότι έχουν να πληρωθούν μήνες σε κάποια κανάλια. Απλά τους δίνουν έναντι κάτι ψίχουλα για να πηγαινοέρχονται στη δουλειά. Η κάποια «ψώνια» έχουν άλλους «πόρους» και δεν ενδιαφέροντα για το μεροκάματο....

Και θυμήθηκα τώρα τον αείμνηστο φίλο Νίκο Κακαουνάκη, όταν περνούσε δύσκολη περίοδο στο ΣΚΑΙ και προσπαθούσε να τον κρατήσει όρθιο. Όταν έστελνε αποστολή εκτός Αθηνών και κυρίως στην περιφέρεια, φρόντιζε το συνεργείο να τρώει και να κοιμάται σε στρατόπεδο η χώρους που δεν απαιτούσαν πληρωμή. Αυτά ας τα γνωρίζουν κάποιοι μην έρθουν τέτοιες εποχές.

Γιατί τα ίδια τα κανάλια, έχουν δημιουργήσει τις δικές τους «ίντριγκες» και ομάδες αλληλοϋποστήριξης, που πάνε πακέτο σε μια «μεταγραφή» μέσα από γνωριμίες, φιλίες και άλλου είδους συναλλαγές. Δεν θέλουν στα πόδια τους πρόσωπα ικανά, γιατί φοβούνται την δική τους ανικανότητα.

Η Ελληνική τηλεόραση έχει γεμίσει με φατρίες και «Κονσίτες». Είδατε να βγάλουν νέα πρόσωπα στο γυαλί η να ανακαλύψουν νέα με τα χαρίσματα της ΜΛΒΙΝΑΣ ΚΑΡΑΛΗ; Η άλλα μεγέθη που λείπουν από την τηλεόραση; 15-20 χρόνια, αρμέγουμε τις ίδιες αγελάδες(!!!)με νερωμένο και άγευστο γάλα!

Αλλά γι΄αυτό θα επανέλθουμε με άλλη ανάρτηση. Το βαρύ κατηγορώ, δεν σημαίνει ότι η Ελληνική ιδιωτική τηλεόραση είναι η χειρότερη του κόσμου. Μας έχει χαρίσει και θα μας χαρίζει-πιστεύω- πάντοτε  ευχάριστες στιγμές.
Αρκεί να το θελήσει!
Εδώ η ΕΡΤ έχει τη μεγάλη ευκαιρία. Θα την εκμεταλλευτεί;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me