26/7/14

Jaguar C-X75... το μοντέλο που θα "αναστήσει" την μάρκα!

http://perfect5.gr/

Ένα ομολογουμένως πολύ δυνατό comeback της ιστορικής εταιρίας!

Το C-X75 είναι συγκλονιστικό, αλλά ακόμη και η εμφάνιση του υστερεί έναντι της τεχνολογίας του.

Η αυτονομία των 110 χιλιομέτρων -όταν χρησιμοποιείται ενέργεια αποκλειστικά από τις μπαταρίες- αυξάνεται στα 900με τη φόρτιση της συστοιχίας από δύο μικροτουρμπίνες που μπορούν να καταναλώσουν βενζίνη, πετρέλαιο αλλά και υγραέριο.

Εκπληκτική αεροδυναμική, από το είδος που κάνει τη δουλειά της χωρίς να φαίνεται καν, εμπνευσμένη σχεδίαση και φουτουριστικό αμάξωμα που φαίνεται ότι έχει δουλευτεί.



Σε κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 195 ίππους -780 επί συνόλω-, καθιστώντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο, εκτός από πανίσχυρο. Με τη ροπή να προσεγγίζει τα 1.600 Nm και το βάρος να περιορίζεται στα 1.350 κιλά, ο χρόνος για τα 0-100 χλμ./ώρα δεν υπερβαίνει τα 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα υπολογίζεται στα 330 χλμ./ώρα.

Η Jaguar καταπλήττει τα πλήθη τοποθετώντας στο κέντρο του C-X75 δύο πειραματικές μικροτουρμπίνες που μπορούν να περιστραφούν με 80.000 στροφές ανά λεπτό και να καταναλώσουν διάφορα είδη καυσίμου.

Η ισχύς των 188 ίππων που αποδίδουν οι δύο τουρμπίνες δεν παρέχεται στους τροχούς, αλλά χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη φόρτιση των μπαταριών. Με τον τρόπο αυτό η αυτονομία του αυτοκινήτου φτάνει τα 900 χιλιόμετρα.

Η Jaguar ανακοίνωσε ότι το C-X75 θα μπορούσε -ασφαλώς υπό προϋποθέσεις- να παραχθεί και να αλωνίζει τους δρόμους εκπέμποντας μόλις 28 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me