2/7/14

Η ΕΚΘΕΣΗ: Σύσταση αγοράς δίνει η Goldman Sachs για την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank και σύσταση ουδετερότητας για την Πειραιώς και την Eurobank, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της.

Σε μία αναλυτική έκθεση 102 σελίδων με τίτλο "Banking on the Greek recovery" (ο τραπεζικός τομέας στην ελληνική ανάκαμψη), δίνει τιμή στόχο 3,15 ευρώ για ΕΤΕ, 0,80 ευρώ για Alpha, 1,75 ευρώ για Πειραιώς και 0,40 ευρώ για την Eurobank.


ΕΤΕ: Η Goldman Sachs πιστεύει ότι η τράπεζα είναι σε θέση να επωφεληθεί από μια εσωτερική μακροοικονομική ανάκαμψη, καθώς έχει καταστεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική, συνεχίζοντας την αναδιάρθρωση με σταδιακή βελτίωση της λειτουργίας της.

Η Εθνική θα επιτύχει την βελτίωση της λογιστικής αξίας με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες, ενισχύοντας τα κεφάλαια της από τη δυναμική βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Η ΕΤΕ θα επιτύχει σημαντικές αποδόσεις, εξαιτίας της ανάκαμψης των εγχώριων εσόδων, του αυστηρού ελέγχου του κόστους, τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού καθώς και των κερδών από τις τουρκικές επιχειρήσεις του ομίλου.

Alpha: Η Alpha Bank θα κινηθεί στα βήματα της ΕΤΕ, ενώ οι κίνδυνοι στην απόδοση των συνεργιών και των συγχωνεύσεων σταδιακά περιορίζονται.

ΑΛΦΑ: Ωστόσο αναμένεται η αποκατάσταση της κερδοφορίας να πάρει χρόνο, ενώ οι πιθανοί κίνδυνοι θα διαφανούν μετά την ολοκλήρωση της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της ΕΕ.



Πειραιώς: Η Πειραιώς θα επωφεληθεί από την μακροοικονομική ανάκαμψη και την βελτίωση της λειτουργίας της. Ένας από τους βασικότερους κινδύνους είναι να αποδώσουν οι συνέργιες και οι συγχωνεύσεις.

Ενώ η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι βέβαιο ότι θα είναι πολύπλοκη, η πρόοδος φαίνεται μέχρι στιγμής καθησυχαστική. Πρόσφατες δράσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης που τρέχει η διοίκηση, θα πρέπει τελικά να αυξήσει την ευελιξία της.

Eurobank: Η κεφαλαιακή της ενίσχυση υπήρξε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο. Η απόφασή της να διατηρήσει τις προνομιούχες μετοχές αυξάνει τους κινδύνους dilution στο μέλλον...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me