3/7/14

Αποφυλακίζεται ο πρώην CEO του Alter Κ. Γιαννίκος

03 Ιουλίου 2014 - 21:28

Το πρωί το Μονομελές Εφετείο της Αθήνας αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση του Κ. Γιαννίκου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του στο Α.Τ.. 
 
 
Zήτημα ημερών η αποφυλάκιση του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του ALTER Κώστα Γιαννίκου, ο οποίος κρατείται απὀ τον Ιούνιο του 2012 μετά το λουκέτο στον τηλεοπτικό σταθμό.

Το πρωί το Μονομελές Εφετείο της Αθήνας αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του στο Α.Τ.

Προϋπόθεση όμως της αποφυλάκισης του είναι να καταβάλλει συνολική εγγυοδοσία 150.000 ευρώ που αφορούν σε δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του (6 και 7 ετών) στην εκτέλεση των οποίων έχει δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση.

Και οι δυο καταδίκες αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ και ΦΜΥ για το Alter. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά Γιαννίκου θα ζητήσει μείωση της εγγύησης. Εφὀσον καταβληθούν τα χρηματικά ποσά ο κ. Γιαννίκος μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.

Το αίτημα της αποφυλάκισης του υποβλήθηκε από τον συνἠγορό του αφού το δικαστήριο ανέβαλλε εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης (για τις 12 Δεκεμβρίου 2014) για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών αμφισβητήσιμου ύψους.

Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή αφού η προηγούμενη είχε δοθεί για να προσκομιστεί από το δημόσιο αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του Alter κατά την επίδικη περίοδο καθώς και το υπολογιζόμενο ποσόν του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.

Τα έγγραφα αυτά δεν προσκομίστηκαν ούτε σήμερα στο δικαστήριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me