Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ντόρα Μπακογιάννη, είχε το Σάββατο ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε στην κ. Μπακογιάννη ότι δεν θα λάβει την θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν, χωρίς ωστόσο να της αποκαλύψει το ποιος θα είναι. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της απάντησε: «Εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ έχεις και το πεπόνι» και η συνομιλία φέρεται να έληξε εκεί αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάρκεια του τηλεφωνήματος ήταν μόλις 1΄. 

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο έχει «κλειδώσει» το όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το έχει διαψεύσει. Το όνομα του κ. Αβραμόπουλου φέρεται να «έπεσε» στο τραπέζι από τις Βρυξέλλες και από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. 

Ο κ. Γιουνκέρ έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να αλλάξει την σύνθεση του συμβουλίου της ευρωπαϊκής επιτροπής, με τα πρόσωπα που «αναζητά»  να είναι άτομα που έχουν υπάρξει σε υπουργικές θέσεις - κλειδιά στις χώρες τους και να έχουν γνώση της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την πλευρά του έχει όλα τα προσόντα που φέρεται να ζητά ο πρόεδρος της Κομισιόν αφού και σε υπουργικές θέσεις σε μεγάλα υπουργεία έχει υπάρξει και καλός γνώστης της εξωτερικής πολιτικής είναι, με βαθιά εμπειρία.