24/7/14

Αλγερινό κανάλι: Το αεροπλάνο συνετρίβη στον Νίγηρα...


Το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό κανάλι Elnahar μετέδωσε πως το αεροπλάνο συνετρίβη αφού πέρασε στον εναέριο χώρο του Νίγηρα...

Ωτσόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Η Air Algerie ανακοίνωσε πως έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, η αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί και οι γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, προσπαθούν να εντοπίσουν το αεροπλάνο.

Πηγή στην αποστολή του ΟΗΕ είπε πως δεν έχει ακόμη τις συντεταγμένες της πτήσης ή της θέσης του αεροπλάνου τη στιγμή που εξαφανίσθηκε.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση πως το αεροπλάνο συνετρίβη στο Μαλί, δήλωσε η πηγή.

Το αεροπλάνο ήταν ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και από το ισπανικό συνδικάτο πιλότων επιβατικών αεροπλάνων Sepla έγινε γνωστό πως τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλα Ισπανοί.

Θρίλερ με αεροσκάφος της Air Algerie με 116 επιβάτες

Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε σήμερα την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο.

"Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του", ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APS.

Πρόκειται για την πτήση AH5017 και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters και αλγερινά μέσα ενημέρωσης στο αεροσκάφος επέβαιναν 116 άτομα εκ των οποίων 110 επιβάτες και 6 πλήρωμα.

Η ανακοίνωση της Air Algerie

"Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου-Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή "σχέδιο έκτακτης ανάγκης", σύμφωνα πάντα με το κείμενο της ανακοίνωσης.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, η Air Algerie εξασφαλίζει τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς και από την Ουαγκαντούγκου, εκ των οποίων μία σήμερα η οποία αναχωρεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάςο.

Μια πηγή στους κόλπους της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως το εν λόγω αεροπλάνο είναι ένα DC9, ναυλωμένο από την Air Algerie από μια ισπανική εταιρεία.

Πρόκειται για την Swiftair η οποία εξέδωσε πριν από λίγο σχετική ανακοίνωση.

Κακοκαιρία στην πορεία της πτήσης

Αλλαγή πορείας ζήτησε το αεροπλάνο λίγο πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ λόγω κακοκαιρίας όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο της Air Algerie.


Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, στην πορεία του αεροπλάνου επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me