20/7/14

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΠΤΗΣΗΣ...

Ενώ τα ονόματα και οι φωτογραφίες των 298 επιβατών και μελών του πληρώματος της μοιραίας πτήσης MH17 των Μαλαισιανών αερογραμμών βλέπουν το φως της δημοσιότητας και την ώρα που η Ουκρανία κατηγορεί τους φιλορώσους αντάρτες ότι καταστρέφουν στοιχεία ενός «διεθνούς εγκλήματος», διεθνή ΜΜΕ προσπαθούν να ρίξουν «φως» στις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή.

Ειδικοί και επιστήμονες δίνουν τις δικές τους απαντήσεις, όσον αφορά στο πώς βίωσαν ή εάν πρόλαβαν να καταλάβουν τι συνέβη στο Boeing οι άτυχοι επιβάτες.

Μιλώντας στο Bloomberg, επικεφαλής χειρουργός στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης είπε ότι οι επιβάτες σκοτώθηκαν ακαριαία ή λιποθύμησαν μόλις ο πύραυλος χτύπησε το αεροπλάνο.

«Κανένας δεν είχε τις αισθήσεις του και κανένας δεν βίωσε την πτώση του Boeing», είπε ο James Vosswinkel, ο οποίος στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει έρευνες για την πτήση TWA-800, η οποία εξερράγη και συνετρίβη στη Νέα Υόρκη το 1996.

Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουλίου 1996 το Boeing 747 που εκτελούσε την πτήση 800 της TWA, εξερράγη, ενώ πετούσε πάνω από το Λονγκ Άιλαντ. Οι πρώτες μαρτυρίες ανέφεραν ότι ένας πύραυλος έπληξε το αεροπλάνο, ωστόσο, έπειτα από τέσσερα χρόνια ερευνών διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε μια δεξαμενή καυσίμων του αεροσκάφους.

Τα πτώματα των επιβατών της πτήσης είχαν ανασυρθεί από τη θάλασσα αλλά δεν είχαν καθόλου νερό στους πνεύμονές τους, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Vosswinkel έδειχνε ότι δεν ήταν ζωντανοί όταν το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα.


Ο Justin Bronk, αναλυτής ερευνών στο Ινστιτούτο RUSI (Royal United Services Institute) μίλησε στη βρετανική Daily Mail και είπε ότι ο πύραυλος που χτύπησε το μαλαισιανό Boeing πάνω από την ανατολική Ουκρανία είχε ανιχνευτή και ήταν προγραμματισμένο να εκραγεί σε κοντινή απόσταση από το αεροσκάφος, διαλύοντας την άτρακτο.


«Η βολιδοφόρα οβίδα θα χτύπησε τα φτερά του αεροπλάνου, τις μηχανές και τα ντεπόζιτα καυσίμων, προκαλώντας την ανάφλεξή τους», είπε, προσθέτοντας ότι ένα μεγάλο αεροσκάφος όπως το Boeing 777 εξερράγη -κατά πάσα πιθανότητα- αμέσως μετά το χτύπημα.

«Οι επιβάτες δεν ήξεραν τι συνέβη διότι, αν όχι αμέσως, το πιο πιθανό είναι ότι σε κλάσματα δευτερολέπτων είχαν χάσει τις αισθήσεις τους», εξήγησε.

Ένας άλλος ειδικός της Αεροναυτικής μίλησε στο Bloomberg και είπε ότι ενώ χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να πέσει το αεροσκάφος στη γη, από τα 33.000 πόδια, λόγω της υποξίας -δηλαδή της έλλειψης οξυγόνου-  είναι αδύνατο να κατάλαβαν οι επιβάτες την πτώση, διότι - όπως είπε- ήταν όλοι αναίσθητοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me