27/7/14

Απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Σαμαράς

Με την κίνηση – ματ στο θέμα του Επιτρόπου ο Σαμαράς επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την φήμη του. Πως αποτελεί τον πιο σκληρό παίκτη του σημερινού πολιτικού συστήματος.

“Καθάρισε” με συνοπτικές διαδικασίες την Ντόρα, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε ένα καθεστώς ιδιότυπης πολιτικής ομηρίας.

Αφού η “Αγία Οικογένεια” εκπροσωπείται στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως και ο γιος της, ο περιφερειάρχης Κώστας Μητσοτάκης επιθυμεί πολύ σύντομα να εκτεθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο μοναδικός σοβαρός αντίπαλος του Σαμαρά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, εάν και εφόσον, προέκυπτε ζήτημα εκλογών, και ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ σε εκλογική αναμέτρηση μέσα στον επόμενο χρόνο, ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Από τον οποίο, φαίνεται, να “ξεμπερδεύει” ο Σαμαράς για μια πενταετία. Άφηστε που αυτή η εξέλιξη πιθανόν να βολεύει και πολιτικά τον Αβραμόπουλο. Ο οποίος “ατσαλάκωτος” από την… γκλαμουριά των Βρυξελλών (που του πάνε γάντι) θα συνεχίσει να αποτελεί μια πιθανή λύση για την χώρα, εάν τα επόμενα χρόνια υπάρξει πολιτικό αδιέξοδο.

Βεβαίως υπάρχει πάντα και ο Καραμανλής. Αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει δείξει (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) κανένα δείγμα πως επιθυμεί να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Σαμαράς και μέσα από την επιθετική του κίνηση στο θέμα του Επιτρόπου, αποδεικνύει πως αποτελεί τον πιο δυνατό (και τολμηρό) παίκτη που διαθέτει σήμερα το πολιτικό σύστημα.
Και ότι γενικώς παίζει μπάλα χωρίς αντίπαλο.

Και σιγά να μην χάσει – όπως λέει και ο ίδιος – “σοβαρές εκλογές” σαν τις Εθνικές από τον Τσίπρα…

http://lykavitos.gr/archives/123370

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me