17/7/14

Αυτοί που χάρισαν τα πριμ τους

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014, 12:41

Ο Αλγερινοί τα στέλνουν στην Παλαιστίνη, ο Οζίλ στα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, οι παίκτες της Αργεντινής σε νοσοκομείο καρκινοπαθών και ο Λουίς Φαν Γκάαλ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Είναι η άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου που συνήθως δεν... πουλάει και δεν γίνεται πρωτοσέλιδο. 


Την αρχή έκαναν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Αλγερίας με τον κίνδυνο μάλιστα να τιμωρηθούν. Οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να δωρίσουν στους Παλαιστίνιους τα 6,2 εκατομμύρια ευρώ που τους αναλογούν από το μπόνους προκρίσεων της ΦΙΦΑ.

Οι διεθνείς σκοπεύουν να προσφέρουν τα χρήματα που θα τους δοθούν από την ομοσπονδία της χώρας τους στους Παλαιστίνιους, καθώς όπως φέρεται να δήλωσε ο Ισλάμ Σλιμανί, ένας από τους καλύτερους παίκτες της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, «αυτοί τα έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς».


Η αλγερινή Ομοσπονδία κινδυνεύει με τιμωρία από τη ΦΙΦΑ κι αυτό γιατί η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν επιτρέπει τη σύνδεση οποιουδήποτε είδους πολιτικού μηνύματος με το ποδόσφαιρο.


Ακολούθησαν οι παίκτες της Αργεντινής βοηθώντας με ένα σημαντικό ποσό ίδρυμα καρκινοπαθών στην Αργεντινή. Συγκεκριμένα δώρισαν 135.000 δολάρια που έλαβαν από το πριμ της ομοσπονδίας για την παρουσία τους στο Μουντιάλ, έπειτα από πρωτοβουλία των Λιονέλ Μέσι και Χαβιέ Μαστσεράνο.


Τα χρήματα αυτά θα χρησιμεύσουν για την παροχή καλύτερης φροντίδας σε παιδιά με καρκίνο, ενώ με την επέκταση που θα γίνει θα μπορούν να φιλοξενηθούν 400 επιπλέον άτομα.


Ο Μέσι πάντως έχει προσφέρει  κι άλλες δωρεές στο συγκεκριμένο ίδρυμα, με πιο πρόσφατη την παροχή τεσσάρων υποτροφιών σε τέσσερις γιατρούς για να εκπαιδευτούν στο νοσοκομείο San της Βαρκελώνης, που θεωρείται από τα κορυφαία στην αντιμετώπιση του καρκίνου.


Ανάλογη κίνησε και από τον Μεσούτ Οζίλ. Ο σταρ της εθνικής ομάδας της Γερμανίας θέλει να δωρίσει το πριμ του από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλο στα παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας.


Πρόκειται για τα 600.000 δολάρια που θα πάρει από την πρόκριση της Γερμανίας στον τελικό αλλά και την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Middle East Monitor, ο παίκτης της Αρσεναλ είναι έτοιμος να «στείλει» αυτά τα χρήματα στη Λωρίδα της Γάζας, για τα παιδιά που έχουν πληγεί από το νέο ξέσπασμα βίας στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.


Τέλος ο Λουίς Φαν Γκάαλ δώρισε τα χρήματα του ατζέντη του για τη συμφωνία με τη Μάντσεστερ. Ο Ολλανδός δεν έχει ατζέντη και τα χρήματα αυτά θα έμεναν στην ομάδα. Ο ίδιος ζήτησε να δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση της χώρας.


Μάλιστα, το ποσό αυτό θα κυμαινόταν στις 600.000 λίρες αλλά οι υπεύθυνοι της ομάδας αποφάσισαν να το «στρογγυλέψουν» στο ένα εκατομμύριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me