27/7/14

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ

Από την περσινή πορεία του ΠΑΟΚ έχει "μείνει" μια κακή γεύση και ο Γιώργος Τζαβέλλας μιλώντας γι' αυτήν, εξήγησε πως την σεζόν που μας πέρασε ο "Δικέφαλος" λειτουργούσε... επιφανειακά, όπως για παράδειγμα στο θέμα των μεταγραφών. 

Ο ίδιος ακόμη τόνισε πως φέτος ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με... όλη την έννοια της λέξης ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως οι "ασπρόμαυροι" ακολουθούν το περσινό μοντέλο του Παναθηναϊκού.
Συγκεκριμένα είπε:

Σε βλέπουμε να παίζεις στο διπλό ενώ ο Αναστασιάδης είπε ότι εσείς οι διεθνείς ήρθατε για να ξεκουραστείτε...

"Εγώ κάνω το εύκολο. Γιατί τα άλλα παιδιά κάνουν γυμναστήριο, ασκήσεις φυσικής κατάστασης που είναι πολύ χρήσιμα για την προετοιμασία. Εγώ επέλεξα να παίζω ποδόσφαιρο το απόγευμα και πιστέψτε με είναι το πιο εύκολο...".

Η διαφορά στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι;

"Αν και πέρσι δεν ήμουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή βλέπω μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Αυτή είναι η βάση από εκεί και πέρα με δουλειά μπορείς να πετύχεις..." .

Πολλοί στέκονται στην σημασία του να είστε ομάδα

"Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν λειτουργείς ως ομάδα, θέτεις σωστές βάσεις έτσι ώστε να δουλέψεις και να φέρεις αποτελέσματα".

Ο Αναστασιάδης όταν αναφέρθηκε στην επικείμενη άφιξη των διεθνών στην Ολλανδία, είπε πως περιμένει και έναν κεντρικό αμυντικό, δηλαδή εσένα...

"Δεν το έχω συζητήσει αν εκεί θα είναι η θέση μου. Αλλά από την στιγμή που εκεί η ομάδα έχει πρόβλημα και στα αριστερά έχουμε αξιόλογους παίκτες, δεν έχω πρόβλημα να παίξω στο κέντρο της άμυνας αν χρειαστεί. Ότι αποφασίσει ο προπονητής μας"

Πέρυσι τι δεν πήγε καλά;

"Θεωρώ ότι λειτουργούσε η ομάδα επιφανειακά. Δεν πήγαινε κάτι καλά;  Να φέρουμε τέσσερις παίκτες. Δεν παίρναμε αποτελέσματα; Να φύγει ο προπονητής. Δεν υπήρχαν οι σωστές βάσεις για να δουλέψεις σωστά και να προσπαθήσεις να πετύχεις τον στόχο που είχες θέσει...".

Αρκετοί θεωρούν πως η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος και αυτό δεν έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους

"Έχει να κάνει και με οικονομικούς λόγους. Το ότι ο Σαββίδης έχει λεφτά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν και τα οικονομικά οφέλη της πρόκρισης.  Υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν τα χρήματα τους και κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουν και έσοδα. Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της, θα μονταριστεί στα φιλικά  και θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σε αυτά τα δυο ματς".

Φέτος βλέπουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα από τα τμήματα υποδομής...

"Είναι κάτι που με χαροποιεί. Υπάρχουν αυτά τα παιδιά και παράλληλα η ομάδα ψάχνει να ενισχυθεί σε συγκεκριμένες θέσεις. Δεν κάνει μεταγραφές με την λογική "ότι μας κάτσει". Νομίζω ότι ξεκινάμε με καλές βάσεις την χρονιά και στην πορεία θα δούμε ποιο είναι το ταβάνι μας".

Είσαι ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες της κερκίδας...

"Σε οποιαδήποτε ομάδα και αν έπαιζα, ακόμη και σε ομάδες με λίγο κόσμο, δενόμουν συναισθηματικά με τον σύλλογο. Δεν συμβαίνει αυτό τώρα στον ΠΑΟΚ. Έτσι λειτουργώ. Ξέρω ότι εδώ στην Ελλάδα είναι περίεργα τα πράγματα, νικά η ομάδα; ο παίκτης είναι ο καλύτερος, χάνει η ομάδα; είσαι ο άσχετος...".

Στο διπλό σε βλέπουμε να φωνάζεις "μπράβο ρε εργαλείο" τον Κουλούρη μετά από κάθε καλή προσπάθεια...

"Δεν το κάνω μόνο με τον Ευθύμη αλλά με όλους τους μικρούς. Για τον Ευθύμη χαίρομαι γιατί έχει μεγάλη βελτίωση και ανανέωσε και το συμβόλαιο του. Θέλω να επιβραβεύω τα παιδιά αυτά γιατί και εγώ ξαφνικά από μια ομάδα της Δ'  Εθνικής βρέθηκα στην μεγάλη κατηγορία και χρειαζόμουν μια καλή κουβέντα και την στήριξη των συμπαικτών μου".

Ο πρώτος σου χρόνος στον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολος;

"Ήταν μια δύσκολη σεζόν για μένα γιατί μετά από τρια χρόνια απουσίας στο εξωτερικό ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ και πάλι στα ελληνικά δεδομένα. Στην Ελλάδα πρέπει να κρατάς πράγματα μέσα σου, να προχωράς και λιγότερο να μιλάς. Εγώ δυσκολεύομαι λίγο σε αυτό και θέλω να το βελτιώσω για να είμαι καλά και με τον εαυτό μου αλλά και να μην έχει προβλήματα η οικογένεια μου".

Μετάνιωσες για την επιλογή σου να είσαι στον ΠΑΟΚ;

"Βρίσκομαι εδώ και χαίρομαι για αυτό. Αν δεν ήμουν χαρούμενος δε θα ήμουν εδώ. Ποτέ δεν έμεινα πάνω σε συμβόλαια. Για παράδειγμα στην Μονακό είχα καλό συμβόλαιο αλλά δεν ήθελα να είμαι στον πάγκο και να βλέπω τους άλλους να αγωνίζονται".

Η άποψη σου για τον Αναστασιάδη;

"Δεν μου αρέσει να μιλώ για τους προπονητές. Αλλά είναι δεδομένο πως ο Αναστασιάδης είναι αληθινός, ότι έχει να πει στο λέει μπροστά σου. Προσπαθεί να δουλέψει με τα νέα παιδιά, είναι κάτι που λείπει αυτό από την Ελλάδα.  Ποτέ δεν το έχω ζήσει αυτό και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τα παιδιά είναι ευτυχισμένα που το ζουν αυτό".

Πέρυσι μιλούσατε πολύ, αλλά ελάχιστα κάνατε...

"Ήταν το μεγάλο μας λάθος. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι ταπεινός. Αυτό που έγινε πέρυσι ήταν μεγάλο λάθος και το έχουμε παραδεχθεί και εμείς οι παίκτες. Αν δεν έχεις τη βάση για να υποστηρίξεις κάτι δεν μπορείς να υπόσχεσαι. Εμείς πρέπει να γίνουμε ομάδα και να παραμείνουμε ταπεινοί σε οποιαδήποτε θέση και αν βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια της περιόδου".

Πολλοί λένε ότι και φέτος ο Ολυμπιακός έχει μεγαλώσει την ψαλίδα έναντι των άλλων ομάδων...

"Θα συμφωνήσω. Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα γιατί διατήρησε τον κορμό του, είναι μια ομάδα τεσσάρων ετών και έχει κάνει μεταγραφές. Εμείς κάθε χρόνο αλλάζουμε το ρόστερ μας. Δεν μπορούμε έτσι να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, δεν είναι εύκολο...".

Γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε στον τελικό του Κυπέλλου;

"Δεν μπορώ να βρω ποιο ήταν το μεγάλο λάθος. Όμως είναι δεδομένο ότι οι απουσίες των Κατσουράνη, Νάτχο και Αθανασιάδη μας στοίχισαν. Αλλά βρήκαμε και τον Παναθηναϊκό στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σε εκείνο το ματς, δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό του. Αυτή είναι η αλήθεια για αυτό χάσαμε το Κύπελλο".

Στα πλέι οφ κερδίσατε κανονικά την πρωτιά αλλά λόγω τιμωρίας θα παίξετε στο Γιουρόπα Λιγκ...

"Σίγουρα ότι κερδίζουμε στο γήπεδο είναι στενάχωρο να στο παίρνουν στα χαρτιά. Έχω κουραστεί να την κάνω αυτή την συζήτηση, θεωρώ ότι αυτό είναι θέμα άλλων και όχι των ποδοσφαιριστών για να ασχοληθούν με αυτό".

Μίλησες για ταπεινότητα. Κρυφά μέσα σου έχεις βάλει έναν στόχο και απλά δε θέλεις να τον εξωτερικεύσεις;

"Εγώ προσωπικά δεν έχω κανέναν κρυφό στόχο.  Πλέον έχουμε μια νέα ομάδα, με πολύ ταλέντο. Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να πιστέψουν στον εαυτό τους. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι σύντομα θα παίξουν με 20.000 κόσμο στην Τούμπα. Εβδομάδα με την εβδομάδα θα βελτιώνονται. Το ταβάνι δεν το γνωρίζουμε ακόμη της ομάδας. Μην ξεχνάτε ότι δεν έχει τελειώσει και η μεταγραφική περίοδος και υπάρχει ενδεχόμενο να έρθουν παίκτες".

Το ότι μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ  δεν έχει καλή σχέση με την Εθνική Ομάδα σε επηρεάζει;

"Εγώ όταν βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ αγωνίζομαι για τον ΠΑΟΚ. Όταν βρίσκομαι στην Εθνική αγωνίζομαι για την Εθνική. Πιστεύω ότι και αυτοί που πέρσι αποδοκίμασαν την  Εθνική κατα βάθος δεν το εννοούσαν. Πανηγύρισαν και αυτοί την πρόκριση μας στους "16" του Μουντιάλ. Εγώ προσωπικά δέχθηκα μηνύματα και τηλέφωνα από φίλους του ΠΑΟΚ που εξέφρασαν την χαρά τους.  Είναι καλό να διαφημίζεται και ο ΠΑΟΚ μέσα από την Εθνική. Πλέον όμως είμαι στον ΠΑΟΚ και για μένα είναι πάνω απ΄όλα ο ΠΑΟΚ τώρα".

Γιατί ο ΠαναθηναΪκός ήταν πιο καλός από εσάς στον τελικό;

"Πρώτα απ' όλα θέλω στο τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός να ζηλεύει εμάς. Εμείς φέτος πάμε στο περσινό μοντέλο του Παναθηναϊκού και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Φυσικά έχουμε και ένα συν απέναντι στον Παναθηναϊκό, ότι δηλαδή μπορούμε να κάνουμε και τις μεταγραφές και να ενισχύσουμε το υπάρχον ρόστερ. Έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε χαρές που βίωσε φέτος ο Παναθηναϊκός".

Από τους πολλούς παίκτες που αποχώρησαν φέτος, θα σου λείψουν κάποιοι;

"Εμένα θα μου λείψουν οι παίκτες εκείνοι που ήθελαν να προσφέρουν ανεξάρτητα του πόσο κάθισαν στην ομάδα. Θα μου λείψουν αυτοί που σκέφτονταν τον ΠΑΟΚ και ήθελαν να προσφέρουν...".

Ο Αναστασιάδης ζητά να μην ασχολείστε με τους διαιτητές...

"Σωστό και με βρίσκει και εμένα σύμφωνο αυτό. Ο προπονητής μας έχει πει ότι εμείς φταίμε και όχι οι διαιτητές. Αν εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε θα αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα αυτούς. Κάναμε πέρσι λάθη πάνω σε αυτό τον τομέα και όπως τονίζει και ο προπονητής στους νεαρούς αυτά τα λάθη που έγιναν πέρσι δεν πρέπει να επαναληφθούν".

Έγινε το θέμα του καλοκαιριού ο καβγάς με τον Μανιάτη...

"Από την πλευρά μου δεν υπάρχει τίποτε. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Η ουσία είναι πόσο η ίδια η ομάδα προστατεύει και κρατά τα στεγανά της. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν προβλήματα, καυγάδες, δεν είναι όλα ρόδινα. Απλά εμένα με στεναχωρεί πως αυτό βγήκε προς τα έκω και κάνει κακό στην Εθνική Ομάδα".

Έγινε αυτό το περιστατικό;

"Επαναλαμβάνω πως εγώ θεωρώ ότι αυτά δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Δεν πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάποιος έβρισε έναν άλλο στην προπόνηση. Γίνονται και λέγονται πράγματα αλλά η δημοσιοποίηση τους κάνει κακό στην ομάδα. Δεν έπρεπε να δοθεί τέτοια έκταση".

Πέρυσι δινόταν η εντύπωση πως δεν ευχαριστιόσασταν πάντα το ποδόσφαιρο

"Ναι είναι αυτό ένα γεγονός. Όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη δουλειά αλλά και η κατάλληλη χημεία δεν ευχαριστιέσαι το παιχνίδι αφού δεν είναι αυτό που θέλεις να παρουσιάζεις στον κόσμο".

Τι απαντάς στον οπαδό του ΠΑΟΚ που θεωρεί ότι με τόσους πιτσιρικάδες η ομάδα δεν θα πετύχει;

"Εδώ είμαι για να σας πω την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια νεανική ομάδα. Εμείς θα παλέψουμε για ότι καλύτερο. Αλλά νομίζω ότι και ο ίδιος ο κόσμος ζητούσε συνεχώς να δει στην πρώτη ομάδα τα δικά του παιδιά, να σταματήσει να πληρώνει άσκοπα χρήματα για μεταγραφές. Εγώ ξέρω ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι πιο ΠΑΟΚ από πέρσι και είμαι σίγουρος ότι σε βάθος χρόνου θα το διαπιστώσετε και εσείς αυτό".

Όταν δηλώνεις πως θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να ζηλέψει τον Παναθηναϊκό, δεν χαμηλώνεις τον πήχη;

"Όχι. Δεν αναφέρομαι στην κακή ζήλεια. Οποιαδήποτε ομάδα δουλεύει σωστά πρέπει να την ζηλεύεις και να παίρνεις πράγματα από αυτή. Ζηλεύω κάποιον όταν θέλω να βελτιωθώ και να τον ξεπεράσω. Είμαι σίγουρος ότι και ο Παναθηναϊκός ζηλεύει τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός την τελευταία χρονιά δούλεψε σωστά. Εμείς επειδή η ομάδα έχει την οικονομική δυνατότητα μπορεί να πάρει και παίκτες μεγαλύτερης αξίας και να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη από τον Παναθηναϊκό. Δεν χαμηλώνεις τον πήχη αν παραδειγματίζεσαι από σωστό προγραμματισμό".

Υπάρχουν πράγματα που έχει αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ και μπορούν να ζηλέψουν οι άλλες ομάδες;

"Σαφώς και έχει. Για παράδειγμα τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ που ναι, είναι καινούριος στον χώρο αλλά όλοι μας χρειαζόμααστε τον χρόνο για να μάθουμε. Βλέπετε τι έγινε στην ΑΕΚ αλλά και στο πώς είναι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια. Θα ζήλευα λοιπόν αν δεν ήμουν οπαδός του ΠΑΟΚ, τη διοίκηση του και φυσικά τον κόσμο του αφού η ατμόσφαιρα που δημιουργεί είναι μοναδική".

Ο Ρατς δήλωσε πως παρά το νεαρό του ρόστερ, ο ΠΑΟΚ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό...

"Συμφωνώ. Είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε προβλήματα. Έχουμε υψηλούς στοχους. Εμείς θέλουμε να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς. Να στεναχωριόμαστε στις ήττες και να προσπαθούμε για το καλύτερο".

Ο Αναστασιάδης είπε πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο... ΠΑΟΚ. Πώς το αντιλαμβάνεσαι;

"Σωστό. Γιατί εμείς πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε να φτιάξουμε το σπίτι μας. Να θέσουμε σωστές βάσεις και να υποστηρίξουμε αυτό που διεκδικούμε όχι με λόγια αλλά με έργα. Αν βγάζουμε στο γήπεδο αυτό που μπορούμε, κανείς δε θα μας κατηγορήσει αν έρθει κάποιος και μας το κλέψει.  Πέρσι προσπαθήσαμε λανθασμένα να υποστηρίξουμε αυτό που γινόταν γύρω μας αφού εμείς πρώτα απ' όλα δεν κάναμε το καλύτερο ως ομάδα μέσα στο γήπεδο".

Πέρυσι απασχόλησες περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη με δηλώσεις και σχόλια...

"Στην Ελλάδα ασχολείσαι με το τι λέει ή τί γράφει ο άλλος. Ίσως φταίω και εγώ σε κάποια πράγματα. Αλλά είναι δεδομένο ότι οι άλλοι θέλουν να ασχολούνται μαζί σου. Πιστεύω όμως ότι και εγώ μπορώ να διορθώσω πάνω σε αυτό κάποια πράγματα...".

Γιατί αποφεύγεις να ορίσεις τους στόχους της ομάδας;

"Είναι δυνατόν να ορίσεις στόχους από την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου πέρσι η Μονακό έδωσε 300 εκατομμύρια και τελικά βγήκε στο CL. Επομένως θεωρώ ότι τους στόχους μπορούμε να τους ορίσουμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και όχι τώρα. 


Το θέμα είναι ο κόσμος να δείξει ότι αποδέχεται αυτό το πλάνο που υπάρχει. Να το αντέξει όλος ο ΠΑΟΚ. Από εμάς, τη διοίκηση, τους δημοσιογράφους τον κόσμο. Δεν πρέπει σε δυο μήνες να ξαναψάχνουμε προπονητή, γιατί μετά μπορεί να φύγει και ο άλλος.  Θα πρέπει να μπουν σωστές βάσεις".
Η ΠΑΕ πλέον έχει νέο πρόεδρο. Το συζητήσατε σας επηρεάζει;

"Για να έρθει νέος πρόεδρος, σημαίνει ότι κάποιοι τον επέλεξαν γιατί μπορεί να βοηθήσει. Δεν νομίζω ότι πρέπει να πούμε εμείς κάτι πάνω σε αυτό".

Πηγή : sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me