27/7/14

''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ''...

Την άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία λύση για τα κόκκινα δάνεια εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Αλέξανδρος Τουρκολιάς...

  «Η διαχείριση των προβληματικών δανείων απαιτεί κυρίως ψυχραιμία και διαμόρφωση σωστής και ρεαλιστικής στρατηγικής για την αντιμετώπισή τους. 
 
 Δεν αντιμετωπίζεται με φωνές και πυροτεχνήματα αλλά ούτε και με blanket solution, τύπου μια λύση για όλους (one -size- fits- all). 

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα "κόκκινα" δάνεια και η δυνατότητα ανάκτησής τους αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των τραπεζών - κάτι που αναγνώρισαν και όλοι οι επενδυτές που συμμετείχαν στις αυξήσεις κεφαλαίου», τονίζει ο κ. Τουρκολιάς μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής υπογραμμίζει ότι το θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» δεν αντιμετωπίζεται με «ευκαιριακές προσεγγίσεις» και «προσωπικές ατζέντες στελεχών και συμβούλων», ενώ προσθέτει πως «είναι ερασιτεχνική η άποψη ότι ένα τραπεζικό σύστημα που είχε συνηθίσει σε ποσοστά επισφαλειών της τάξεως του 5%-7% μπορεί ως δια μαγείας να προσαρμοστεί στο σημερινό επίπεδο επισφαλειών του τελάλη».


Ο κ. Τουρκολιάς εκφράζει την άποψη ότι η Εθνική Τράπεζα «με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα είναι κεφαλαιοποιημένη αρκετά πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο».

Πηγή : protothema.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me