16/7/14

Οι καλοβολεμένοι συνδικαλιστές της Εθνικής δεν μπορούν να κρύβονται

Να απαντήσουν με ποια κριτήρια προσέλαβαν τους συγγενείς τους;

16/07/2014 - 10:21 

Μια τράπεζα με 36.303 εργαζομένους σε επίπεδο ομίλου ήταν αναγκαίο τόσο πολύ να προσλάβει…τους συγγενείς των συνδικαλιστών; 
Σε μια περίοδο όπου η ανεργία φθάνει τα 1,36 εκατ και ειδικά στους νέους προσεγγίζει το 45% οι συνδικαλιστές της Εθνικής τράπεζας….προσλαμβάνουν τα παιδιά τους.
Προσέξτε όχι τα παιδιά άλλων αλλά τα παιδιά τους.


Η Εθνική μια τράπεζα με 13,8 χιλιάδες εργαζομένους και συνολικά σε επίπεδο ομίλου 36,3 χιλιάδες και έχοντας υλοποιήσει μεγάλης κλίμακας εθελουσία 2.500 εργαζομένων έναντι κόστους 193 εκατ ευρώ, προκαλεί όταν αποδέχεται την πρόσληψη των παιδιών των συνδικαλιστών με κριτήριο το γεγονός ότι είναι τα παιδιά των συνδικαλιστών. 


Το θέμα το ανακίνησε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ και το παράδοξο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν μεγάλη δύναμη σε όλες τις κρατικές τράπεζες π.χ. Εθνική και παλαιότερα ΑΤΕ, ΤΤ.


Ως προς την ουσία της υπόθεσης, πρέπει να αναφερθεί ότι ο σύλλογος εργαζομένων της Εθνικής δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγει με πολύ «ιδιαίτερα» κριτήρια να προσλάβει νέους εργαζόμενους. 


Το γεγονός όμως ότι αυτό επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά προκαλεί την κοινή γνώμη, αποτελεί πρόκληση για τους άνεργους νέους. 


Ο σύλλογος εργαζομένων της Εθνικής άλλοτε συνάπτει δάνεια ως σύλλογος ή ως ασφαλιστικά ταμεία άλλοτε προσλαμβάνει νέο προσωπικό και μόνο ως σύμπτωση μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι νεοπροσλαμβανόμενοι έχουν κάποιο συγγενικό δεσμό με τους συνδικαλιστές. 


Επειδή οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων υποχρεούται να απαντήσει στο εξής ερώτημα. 


Με ποια κριτήρια προσέλαβαν…συγγενικά τους πρόσωπα;
Μια τράπεζα με 36.303 εργαζομένους σε επίπεδο ομίλου ήταν αναγκαίο τόσο πολύ να προσλάβει…τους συγγενείς των συνδικαλιστών;


www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me