29/7/14

Προσοχή στα κλιματιστικά!


Η χρήση του κλιματιστικού κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σχεδόν απαραίτητα λόγω της αφόρητης ζέστης. Ωστόσο, η κακή χρήση τους και η ελλιπής συντήρηση του κλιματιστικού μπορεί αν προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας.
Έχει παρατηρηθεί και από μελέτες ότι προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, ματιών, μυών και αρθρώσεων εμφανίζονται πιο συχνά ή επιδεινώνονται σε άτομα που εργάζονται ή ζουν σε χώρους με κλιματισμό.

Τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα είναι η φαρυγγίτιδα,η βραχνάδα φωνής,ο βήχας,η ρινίτιδα λόγω της ξηρότητας των βλεννογόνων της μύτης και του λαιμού από τον αέρα που ανακυκλώνει το κλιματιστικό.

Επίσης από κακή συντήρηση των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς νερού στο κλιματιστικό μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν πνευμονία (νόσος λεγεωναρίων) με έντονα συμπτώματα από το αναπνευστικό και υψηλό πυρετό.
Παράλληλα, υπάρχουν άτομα που λόγω συχνής χρήσης του κλιματιστικού υποφέρουν από πονοκεφάλους ή από ψύξεις (μυών). 

H ξηρότητα των ματιών και η επιπεφικίτιδα κυρίως σε άτομα που φορούν φακούς επαφής ή με ιστορικό αλλεργιών είναι συχνά προβλήματα από την έκθεση σε χώρους με κλιματισμό ενώ μπορεί να παρατηρηθεί ακόμη και ξηρότητα στο δέρμα και εμφάνιση δερματοπαθειών. 

Έτσι καλό είναι σε χώρους που κλιματίζονται να γίνεται μέριμνα για τη σωστή συντήρηση των κλιματιστικών και την ορθή χρήση τους με θερμοκρασία στον χώρο στους 25 βαθμούς και συχνό αερισμό του χώρου.

www.stogiatro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me