18/7/14

Οταν είσαι προ των πυλών της εξουσίας

... τα κεφτεδάκια και οι τηγανιές δεν σου λένε τίποτα 


ΕΧΕΙ λεχθεί ότι ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Σ' αυτά θα πρέπει να προστεθεί και κάτι ακόμα: Η εξουσία. Πριν κάνα μήνα ο Μπάμπης ο Αρσεναλ μού είχε πει ότι είχε σκάσει στην Μπόμπενα στην Καισαριανή η Ρένα Δούρου. Αρτι εκλεγείσα περιφερειάρχισα με την παρέα της κι ένα τσούρμο αστυνομικούς να τη φυλάνε.



Για όσους δεν ξέρουν, η Μπόμπενα στην Καισαριανή είναι η αγαπημένη ψαροταβέρνα του Ομπράντοβιτς κι από τις καλύτερες στην Αθήνα. Δύσκολες βέβαια αυτές οι εποχές και λίγοι είναι αυτοί που διαθέτουν τα λεφτά για να φάνε πρώτο ψάρι ή αστακό. 

Τα καλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ, έβλεπες στην Μπόμπενα το μισό υπουργικό συμβούλιο, με πρώτο και καλύτερο τον Βερελή. Τώρα με τη Νέα Δημοκρατία το είχε κάνει στέκι η Μαρία Σπυράκη. Τις προάλλες, λοιπόν, έσκασε μύτη κι ο Τσίπρας. Χωρίς αστυνομικούς να τον φυλάνε.

Προφανώς είχε ενημερωθεί από τη Δούρου. Η Καισαριανή, βέβαια, είναι περιοχή με αριστερή παράδοση, αλλά άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Μπόμπενα εδώ και 15 χρόνια δεν είχε εμφανιστεί. Το τέσσερα τοις εκατό άλλωστε δεν συνάδει με αστακομακαρονάδα. 

Οταν όμως είσαι προ των πυλών της εξουσίας, τα κεφτεδάκια και οι τηγανιές δεν σου λένε τίποτα. Ανεβαίνεις επίπεδο κι αρχίζεις να παραγγέλνεις μπαρμπούνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me