29/7/14

Ποιο τύπο γυναικών προτιμούν τελικά οι άνδρες;


Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison αναφορικά με το είδος των γυναικών που προτιμούν και επιλέγουν να παντρευτούν οι άνδρες, βάζει τέλος στα σενάρια για την μοίρα των έξυπνων γυναικών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύει το American Sociological Review, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από ετεροφυλόφιλους γάμους και διαζύγια των ΗΠΑ την περίοδο 1950 έως 2009.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, πλέον οι άνδρες και ειδικότερα οι μικρότερης ηλικίας, όχι μόνο δεν αισθάνονται ότι «απειλούνται» όταν η σύντροφός τους είναι πιο μορφωμένη από αυτούς, αλλά την παντρεύονται κιόλας.
Μάλιστα, φαίνεται να μην έχουν κανένα πρόβλημα, όταν εκείνη κερδίζει περισσότερα χρήματα
«Πρόκειται για μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή χωρίς να σημαίνει πως οι γάμοι είναι λιγότερο ή περισσότερο σταθεροί», αναφέρει η Christine Scwartz, επικεφαλής της έρευνας.
Ενώ λοιπόν τη δεκαετία του 1950 οι γάμοι όπου η γυναίκα ήταν περισσότερο μορφωμένη από τον άνδρα οδηγούνταν τις περισσότερες φορές σε διαζύγιο, η τάση αυτή τείνει να αντιστρέφεται και ειδικότερα από τις αρχές του 2000, όπου το επίπεδο της μόρφωσης ανάμεσα στους συζύγους δεν φαίνεται να επηρεάζει σε ουσιαστικό βαθμό τη ζωή του ζευγαριού.
«Παρατηρούμε σε διάφορους τομείς πως υπάρχει πλέον μεγαλύτερη άνεση των ανδρών απέναντι σε γυναίκες που θεωρούνται «ισάξιες» ή υπερτερούν ακόμα σε πολλά πράγματα» αναφέρει η StepahanieCoontz, καθηγήτρια Ιστορίας και Γενεαλογίας στο Evergreen State College.
«Παράλληλα, και οι γυναίκες αισθάνονται περισσότερο απενεχοποιημένες απέναντι σε άνδρες με λιγότερα χρήματα ή με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο», προσθέτει. 
Μαρία Καραμέτου, www.stogiatro.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me