14/7/14

Αποκάλυψη βόμβα της BILD : Μυστικοί πράκτορες της CIA έχουν διεισδύσει σε όλα τα γερμανικά υπουργεία


Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν στρατολογήσει πάνω από μια ντουζίνα υπαλλήλους σε διάφορα υπουργεία της γερμανικής κυβέρνησης ως κατασκόπους, με πολλούς από αυτούς να εργάζονται για την CIA για πολλά χρόνια, αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η γερμανική ταμπλόιντ Bild.

Ύστερα από το σκάνδαλο κατασκοπείας που ξέσπασε τον Ιούλιο στη Γερμανία και την αποκάλυψη πρακτόρων που δρούσαν για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Αμερικής στη Γερμανία έκθεση με περισσότερους από δώδεκα κατασκόπους που έχουν παρεισφρήσει στη Γερμανική κυβέρνηση δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Bild, τη μεγαλύτερη σε πωλήσεις κυριακάτικη εφημερίδα της Γερμανίας.

Οι φερόμενοι ως κατάσκοποι φέρεται όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Russia Today» να έχουν διεισδύσει στο υπουργείο άμυνας, στο ανάπτυξης, στο οικονομίας και στο υπουργείο εσωτερικών της χώρας, γράφει χαρακτηριστικά η έκθεση που αναφέρεται σε ανώνυμες πηγές στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Λόγω της διπλωματικής έντασης ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Βερολίνο, που προκλήθηκε από το σκάνδαλο κατασκοπείας, οι Αμερικανοί πράκτορες, δεν επικοινωνούν με τους συνεργάτες τους στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Bild.

Έρευνες έχουν ξεκινήσει στις αμερικανικές πρεσβείες στην Πράγα και τη Βαρσοβία καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μετέφεραν το κύκλωμα στρατολόγησης πρακτόρων εκεί. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε είναι δύσκολο να πείσει τις ΗΠΑ να αλλάξουν το τρόπο που εργάζονται οι υπηρεσίες πληροφοριών τους.

«Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να πειστούν οι αρχές των ΗΠΑ να αλλάξουν δραστικά τη φύση των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών πληροφοριών τους,» δήλωσε στο κανάλι ZDF κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Η Μέρκελ είπε επίσης ότι οι δύο χώρες έχουν «διαφορετικές απόψεις» για το έργο των μυστικών υπηρεσιών. «Θέλουμε την συνεργασία, αλλά … δεν γίνεται να κατασκοπεύει ο ένας τον άλλο», είπε.

Όπως αποδεικνύει και το τελευταίο επεισόδιο, η Ουάσιγκτον παρά της δημόσιες εκδηλώσεις φιλίας, έχει από κοντά την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, κρυφακούγοντας συνέχεια τα κέντρα αποφάσεων της Γερμανίας.

Μάλιστα όπως είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα, στόχος υποκλοπών ήταν ακόμα και η ίδια η Μέρκελ, καθώς το κινητό της παρακολουθείτο για πολλά χρόνια. 


Ένα σκάνδαλο που είχε προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στις σχέσεις των δυο χωρών και είχε αναγκάσει τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάνα να δηλώσει πως οι αμερικανικές υπηρεσίες μετά από εντολή του θα σταματούσαν να κρυφακούν την γερμανίδα καγκελάριο. 

Δεν έδωσε όμως καμιά εγγύηση ότι δεν θα συνέχιζαν να κατασκοπεύουν άλλους γερμανούς αξιωματούχους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me