6/7/14

Φόρμουλα 1: Νικητής ο Χάμιλτον

ΣΤΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε νικητής στο Γκραν Πρι της Βρετανίας και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά του από τον επικεφαλής Νίκο Ρόσμπεργκ στην κατάταξη των οδηγών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1.

 
 
 
Ο πιλότος της Μερτσέντες πήρε για πέμπτη φορά στη φετινή σεζόν τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης, και το πέτυχε ενώπιον του δικού του κοινού στην πίστα του Σίλβερστοουν, αφήνοντας δεύτερο τον Φινλανδό Βάλτερι Μπότας της Γουϊλιαμς και τρίτο τον Αυστραλό Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull. 

Μέχρι τον 28ο γύρο ο έτερος οδηγός της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, ήταν αυτός που οδηγούσε την κούρσα, ωστόσο, αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο των ταχυτήτων του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στον 30ό γύρο, για πρώτη φορά μετά από 8 διαδοχικά γκραν πρι. Ο Χάμιλτον δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήρε...κεφάλι στην κούρσα με αποτέλεσμα να αποθεωθεί από το κοινό της πατρίδας του.

Σε δεύτερο σερί αγώνα ο Βαλτέρι Μπότας, αν και εκκίνησε από την 14η θέση, ανέβηκε στο βάθρο, ενώ την πρώτη την πρώτη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρικιάρντο, Μπάτον, Φέτελ, Αλόνσο, Μάγκνουσεν, Χούλκενμπεργκ, Κβίατ και Βερνιέ.

Το γκραν πρι του Σιλβερστόουν «σημαδεύτηκε» από το σοβαρό ατύχημα που έγινε στο ξεκίνημα του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Κίμι Ραϊκόνεν. Ο οδηγός της Φεράρι στον πρώτο γύρο του αγώνα επέστρεψε στην πίστα μετά από έξοδο που είχε κι έχοντας χάσει τον έλεγχο του μονοθέσιού του έπεσε με σφοδρότητα στις μπαριέρες.

Το γκραν πρι στη βρετανική πίστα διεκόπη και ο κόσμος, αλλά και αυτοί που το παρακολουθούσαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες έμειναν με κομμένη την ανάσα έως ότου ο Φινλανδός βγει έξω από το όχημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me