6/7/14

ΗΠΑ: Κέρδισε σε λοταρία 258 εκατ. δολάρια και τα χαρίζει

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΡΚΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία της Λοταρίας στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών και τα 259 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε ένας 58χρονος, είναι ένας αριθμός που οι περισσότεροι μπορούν μόνο να ονειρευτούν.

 
 
 
Αλλά ο άνθρωπος που τα κέρδισε, ο Ρόι Κόκρουμ, από το Νόξβιλ, αρνήθηκε να τα πάρει όλα στο σπίτι του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, έχει πάρει όρκο φτώχειας και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα τα δώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Κόκρουμ, που εμφανίστηκε στα γραφεία της Λοταρίας Τενεσί στο Νάσβιλ, αυτήν την εβδομάδα για να διεκδικήσει το βραβείο του, δήλωσε ότι θα δωρίσει τα χρήματά του για να υποστηρίξει τις τέχνες του θεάματος.

Έχοντας περάσει πάνω από 20 χρόνια εργαζόμενος ως ηθοποιός και διευθυντής σκηνής, είναι κατανοητό γιατί ο κ. Κόκρουμ, επέλεξε να δώσει τα χρήματά του στις τέχνες.

Μόλις εγκατέλειψε τη θέση του ως διευθυντής σκηνής, ο Κόκρουμ έγινε μέλος της Επισκοπικής θρησκευτικής κοινότητας στη Μασαχουσέτη που ονομάζεται «Η Κοινωνία του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή» , για την οποία έχει πάρει όρκο φτώχειας.

«Πραγματικά πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστώ γι' αυτό το τσουνάμι χρημάτων είναι να ζήσω κάτω από έναν όρκο φτώχειας για πολλά χρόνια» δήλωσε.

Ο 58χρονος δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για να ξεκινήσει ένα ίδρυμα που θα υποστηρίζει τις οργανώσεις τεχνών σε όλη την Αμερική.

Πηγή: Independent

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me