11/3/14

Δριμύ κατηγορώ των Γερμανών βιομηχάνων στην κυβέρνηση Merkel

Η Γερμανία χάνει έδαφος στο πεδίο των επενδύσεων και της καινοτομίας


Αυστηρή κριτική από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, Ούλριχ Γκρίλο 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Καγκελαρίου Merkel ασκεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, Ούλριχ Γκρίλο, καταγγέλλοντας ότι η Γερμανία χάνει έδαφος στο πεδίο των επενδύσεων και της καινοτομίας.
 
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Ούλριχ Γκρίλο τονίζει σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι η κυβέρνηση Merkel, αντί να ασχοληθεί με την περαιτέρω ανάπτυξη της γερμανικής βιομηχανίας, ασχολείται κυρίως με την ποσόστωση των γυναικών, τον κατώτατο μισθό και την μητρική σύνταξη. 


«Προς το παρόν δεν διακρίνω κανένα σχέδιο, καμία δράση και καμία κατεύθυνση για το πώς θα αναπτύξει η κυβέρνηση τον βιομηχανικό χώρο της Γερμανίας μέχρι το 2017 και μετά από αυτό», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γκρίλο, προθέτοντας ότι «η Γερμανία χάνει έδαφος στο πεδίο των επενδύσεων και των καινοτομιών». 


Ακόμη και στο θέμα των συντάξεων ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων είναι ιδιαίτερα επικριτικός έναντι της κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο πεδίο αυτό είναι κοντόφθαλμες. 


Ο Γκρίλο παραπέμπει στο δημογραφικό και στην έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων για να υποστηρίξει ότι η πολιτική της πρόωρης συνταξιοδότησης είναι εσφαλμένη.

Η ενεργειακή πολιτική

 
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας την ανησυχία του βιομηχανικού κλάδου ενόψει της ενεργειακής μεταρρύθμισης που αναμένεται να επιβαρύνει το κόστος παραγωγής. 


Ο Γκρίλο υποστηρίζει ότι κινδυνεύουν 800 χιλιάδες θέσεις εργασίας στη γερμανική βιομηχανία. 


«Χρειαζόμαστε λύσεις με μέτρο», λέει χαρακτηριστικά. 


Υπενθυμίζεται ότι ο Ούλριχ Γκρίλο είχε υποστηρίξει τον περασμένο Ιανουάριο ότι η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας κατά 2% φέτος εξαρτάται από τις πολιτικές βάσεις που θα τεθούν. 


Η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περισσότερα από αυτά που αναφέρονται στο πρόγραμμα κυβερνητικής συνεργασίας, τονίζει ο Ούλριχ Γκρίλο.

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me