11/3/14

Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα...

Νέα ισχυρή άνοδος στο Χ.Α. προεξοφλώντας θετικό κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με την τρόικα και με την  προοπτική των 1.400 μονάδων να προβάλει άμεσα. Σε περίπτωση δε κατά την οποία η χώρα μας ''βγει'' εντός των προσεχών (10) ημερών στις αγορές τότε ο στόχος τις αγοράς θα είναι οι 1.500 μονάδες σύντομα.

Ασυγκράτητη λοιπόν και σε νέα υψηλά 34 μηνών - άνω των 1.350 μονάδων - εμφανίζεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με τα ξένα χαρτοφυλάκια να κάνουν ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία τους στα τερματικά βλέποντας ότι κάτι πάει να αλλάξει στην εγχώρια οικονομία. 



Προφανώς προς την κατεύθυνση λειτουργούν υποστηρικτικά οι τελευταίες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα όπου οι συστημικές τράπεζες προχωρούν σε βελτίωση της κεφαλαιακής τους επάρκειας μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου αλλά και πωλήσεων κάποιων assets όπως φαίνεται να συμβαίνει στην περίπτωση της Εθνικής. 

Ενώ νέα κίνητρα στους ισχυρούς παίχτες δίνουν τόσο οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε δημοσιονομικό επίπεδο όσο και τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα σχετικά με το πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό. 

ΕΥΡΩΒ: Τέτοιο ''θάψιμο'' μετοχής, τέτοιος πόλεμος δεν έχει... ματαγίνει. Υπολείπεται της αποτίμησης των 3 warrants κατά σχεδόν 500 εκατ. ευρώ(!!). Μόνον εδώ γίνονται τέτοια ''ξεπουλήματα''... Μετά τον ΟΠΑΠ η δική της σειρά!

ΙΝΛΟΤ: Η αποτίμηση του ομίλου της σε όρους EV/EBITDA είναι ιδιαίτερα ελκυστική και ίσως υπάρξουν εξελίξεις. Με κλείσιμο στα 2,3700 ευρώ από το 1,8400 στο ξεκίνημα της χρονιάς. Κφση 376,7 εκατ. ευρώ. Κοιτάζει για την διάσπαση των 2,4000 ευρώ, αλλά ο τερματισμός της είναι πολύ πιο μακρυά...

ΕΛΠΕ: Αγορά τάσης ξεκάθαρα και λογικά έρχεται και η δική τους ώρα. Με κίνηση 4ετίας στο εύρος των 3,9400 και 9,9600 (μέσος όρος 6,7300 ευρώ) διαπραγματεύεται στα 7,6900 ευρώ στην κφση των 2,35 δισ. ευρώ.


ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Και όταν βλέπεις άλλες του FTSE25 να αποτιμώνται 3 και πλέον φορές τα ίδια κεφάλαιά τους, τότε βλέποντας τα ΕΛΠΕ με P/BV στο 1,1 μπορείς να κάνεις όνειρα. Κι αυτό γιατί όλες τις μετοχές του FTSE25 τις έχουν πάρει εργολαβία... Kαι με την δική τους μόλις τώρα ξεκίνησαν...

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Γράφαμε πριν λίγες μόλις ημέρες και με την τιμή της στα 4,00 -4,2000 ευρώ...
  • ''Υστερεί σημαντικά απέναντι στα περισσότερα χαρτιά του FTSE25 αλλά και έναντι του γενικού δείκτη ( +8% έναντι +40%). Αργεί να πάρει μπρος συνήθως, αλλά όταν ξεκινήσει κινείται έντονα δυναμικά. Με κφση 1 δισ. ευρώ, σε μία τασική αγορά έχει αρκετά περιθώρια μπροστά της κι αυτή''...

ΒΙΟ: Και... ξαφνικά σήμερα στο +6,2% και στα 4,9900 ευρώ με την κφση στα 1,1 δισ. ευρώ. Ένα ευρώ πιο πάνω πρέπει να τόχει.. Μετά βλέπουμε...


ΦΡΙΓΟ: Στη 4ετία παρατηρούμε κίνηση μεταξύ των 2,6000 και 9,4000 ευρώ με μέσο όρο τα 5,8100 και με 50 σχεδόν εκατ. τμχ να μεταβιβάζονται ήτοι μία φορά τον αριθμό των μετοχών της. Πρώτο στόχο οι δικοί της βλέπουν τα 7,0000 ευρώ και αργότερα αρκετά μακρύτερα.
ΟΤΟΕΛ: Σιγά σιγά αθόρυβα και χωρίς να τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος θα την πάνε εκεί που θέλουν και σκοπεύουν την τιμή της. Με 7,5 εκατ. ευρώ να μπαίνουν στα ταμεία της από την επιστροφή κεφαλαίου της Aegean Airlines με την συμμετοχή της σε αυτήν να ανέρχεται τώρα στα 60 εκατ. ευρώ και με την κφση της στο Χ.Α. σε 120,4 εκατ. ευρώ.




ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ένας ένας οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι αλλά και οίκοι αξιολόγησης όπως προχθές η Fitch αποφαίνονται θετικά για τον κλάδο, τονίζοντας ότι είναι διαχειρίσιμες οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αποχής, θολούρας, χρεοκοπίας (ο κλάδος από 13-14 τράπεζες τώρα αριθμεί μόλις 5), οι ξένοι οίκοι εκφράζονται θετικά για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, διαβλέποντας δυνατότητα εξυγίανσης και φυγής προς τα εμπρός. 

Πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας αλλαγή πλεύσης, καθώς οι τράπεζες – όπως και να έ‘χει – είναι ο «καθρέφτης» της οικονομίας, ο μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων και ο σημαντικότερος κρίκος για την τάση του ελληνικού χρηματιστηρίου.

WARRANTS: Ξαφνικά "ξαναβρήκαν" αγοραστές, κλείνοντας μάλιστα στο υψηλό, ή πολύ κοντά, στο υψηλό ημέρας (!). Εξαίρεση ο παραστατικός τίτλος της Εθνικής που συμπλήρωσε τρίτη στη σειρά θετική εμφάνιση.

Πιο συγκεκριμένα, το warrant της Εθνικής έκλεισε στα 1,16 ευρώ (+9,43%) με συναλλαγές 3.155.920 τμχ.  Το της ΑΛΦΑ στα 1,42 ευρώ (+6,77%) ενώ άλλαξαν χέρια 4.608.714 τεμάχια και αυτό της Πειραιώς στα 0,8810 ευρώ (+6,53%) με 2.971.125 κομμάτια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me