12/3/14

«Χαίρε Καίσαρα Σαμαρά, οι μελλοθάνατοι χαιρετούν τον πρωθυπουργό»

  - Το σύνθημα των αλυσοδεμένων καθηγητών

Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί καθηγητές που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Οι καθηγητές αλυσοδέθηκαν...
μάλιστα στα σιδερένια κιγκλιδώματα, έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Χαίρε Καίσαρα Σαμαρά, οι μελλοθάνατοι χαιρετούν τον πρωθυπουργό».

 
 
Όπως υποστηρίζουν θέλουν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι αφού χάσουν τις δουλειές τους, θα οδηγηθούν στον θάνατο.

Εκτός όμως από την ΟΛΜΕ, έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα και άλλοι διαδηλωτές από ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετέχουν στην μετέπειτα πορεία της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, στο κέντρο βρίσκονται από νωρίς το πρωί και οι καθαρίστριες οι οποίοι, αφού διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για τις άδικες, όμως τις χαρακτηρίζουν, απολύσεις τους, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή για αν συμπαρασταθούν στους καθηγητές με σκούπες, σφουγγαρίστρες και κουβάδες στα χέρια.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί σήμερα πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), η ΟΛΜΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.


Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me